Αγγλία

Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια άτιτλη για 5η σερί σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Με τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα παραμείνει… άτιτλη για 5η διαδοχική σεζόν, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια!

24 Μαΐου 2017… Εκείνη η ημερομηνία θα μείνει αξέχαστη στους φίλους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ήταν η τελευταία φορά που πανηγύρισαν κάποιον τίτλο!

Με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν νικήσει τότε τον Άγιαξ στον τελικό του Europa League, αλλά έκτοτε τους πήρε η… κάτω βόλτα.

Μετά τον αποκλεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουνάιτεντ έφτασε τις 5 διαδοχικές σεζόν δίχως τίτλο, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και 40 χρόνια.

Συγκεκριμένα, από την περίοδο 1977-83, όταν και οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν γεύτηκαν τη χαρά της κατάκτησης μιας «κούπας».

Τότε, η ομάδα του Μάντσεστερ είχε κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας το 1977 και έπρεπε να περιμένει μέχρι το 1983 για να φτάσει σε τίτλο (πάλι το Κύπελλο Αγγλίας).

Να σημειωθεί ότι είχε μεσολαβήσει η… μοιρασιά του τίτλου το 1977 στο Charity Shield με τη Λίβερπουλ, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες στον τελικό εκείνης της χρονιάς και «κράτησαν» τον τίτλο για 6 μήνες, όπως όριζαν οι κανονισμοί.

Θυμίζουμε ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέκτησαν για τελευταία φορά την Premier League το 2013.

Μάντσεστερ Γιουν.: Άτιτλη για 5η σερί σεζόν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x