Αγγλία

Η Γιουνάιτεντ ανέβασε στροφές, λύγισε τη Βίλα και πάτησε γερά στην 3η θέση!

Με Μπρούνο, Κάρικ και Σέσκο να αλλάζουν τη ροή του αγώνα, η Γιουνάιτεντ επικράτησε 3-1 της Άστον Βίλα και εδραιώθηκε στην 3η θέση, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή της πορεία προς το Champions League!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέχισε την ανοδική της πορεία, επικρατώντας 3-1 της Άστον Βίλα σε ένα δεύτερο ημίχρονο όπου κυριάρχησε απόλυτα. Η ομάδα του Μάικλ Κάρικ δείχνει πλέον σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και καθαρή ταυτότητα, στοιχεία που την έχουν ανεβάσει στην 3η θέση και την κρατούν σε τροχιά Champions League.

Το πρώτο μέρος δεν είχε ιδιαίτερη ένταση, με τη Γιουνάιτεντ να απειλεί κυρίως με τον Ντιαλό και τον Μαρτίνες να κρατάει όρθια τη Βίλα. Με την έναρξη της επανάληψης, όμως, οι «κόκκινοι διάβολοι» ανέβασαν κατακόρυφα την πίεση και στο 53' άνοιξαν το σκορ: Ο Μπρούνο Φερνάντες εκτέλεσε άψογα το κόρνερ και ο Καζεμίρο, με δυνατή κεφαλιά, έκανε το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Η Βίλα βρήκε απάντηση στο 64', όταν ο Μπάρκλεϊ εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στην άμυνα και ισοφάρισε, σε μια φάση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους. Η Γιουνάιτεντ, όμως, δεν έχασε τον έλεγχο. Στο 71' ο Φερνάντες έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Κούνια, ο οποίος επανέφερε το προβάδισμα.

Το τελικό 3-1 ήρθε από τον παίκτη που έχει εξελιχθεί σε μόνιμη λύση από τον πάγκο: Τον Μπέντζαμιν Σέσκο. Ο Σλοβένος μπήκε στο 75' και στο 81' «κλείδωσε» τη νίκη, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά την επιδραστικότητά του.

Με τον Μπρούνο να φτάνει τις 16 ασίστ στη σεζόν -ξεπερνώντας το ιστορικό ρεκόρ του Ντέιβιντ Μπέκαμ- και τον Κάρικ να έχει μεταμορφώσει την ομάδα, η Γιουνάιτεντ δείχνει πιο σταθερή από ποτέ, στο -7 από τη Σίτι και με ξεκάθαρη δυναμική τετράδας.

Από εκεί και πέρα, η 30ή αγωνιστική έφερε δύο «στείρα» απογεύματα για Φόρεστ και Κρίσταλ Πάλας, με αμφότερες να μένουν στο 0-0 και να συνεχίζουν να ψάχνουν λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Στο City Ground, η Φόρεστ είχε ανάγκη από μια αντίδραση μετά το σοκ της Μίντιλαντ, όμως ούτε η πίεση της βαθμολογίας ούτε η έδρα στάθηκαν αρκετά για να της δώσουν ώθηση. Η Φούλαμ, πιο προσεκτική και με ξεκάθαρη διάθεση να αποφύγει τα λάθη, πήρε έναν βαθμό χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει ρυθμό.

Το παιχνίδι επηρεάστηκε από τη βροχή και τα πολλά λάθη, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται να κρατήσουν την μπάλα. Η Φόρεστ πίστεψε πως βρήκε λύση στο 63', όταν ο Εντόι σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ. Η Φούλαμ απείλησε μόνο σε μεμονωμένες στιγμές, με το τελικό 0-0 να αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

Την ίδια ώρα, στο Λονδίνο, η Κρίσταλ Πάλας συνέχισε το σερί της… αφλογιστίας, μένοντας ξανά χωρίς γκολ απέναντι στη Λιντς. Το ματς είχε ένταση, ρυθμό και αρκετές κρίσιμες φάσεις, αλλά όχι το τέρμα που θα άλλαζε την ιστορία του. Η Λιντς έχασε πέναλτι στο 43', με τον Κάλβερτ-Λιούιν να αστοχεί, ενώ λίγο αργότερα ο Γκούντμουντσον αποβλήθηκε, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Πάλας δεν μπόρεσε να βρει καθαρή τελική. Ο Λέρμα σκόραρε στο 78', αλλά ήταν εκτεθειμένος, ενώ στο φινάλε χάθηκαν ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τη Λιντς να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό και την Πάλας να συνεχίζει να προβληματίζει επιθετικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής της Premier League:
Σάββατο 14/03
Μπέρνλι-Μπόρνμουθ 0-0
Σάντερλαντ-Μπράιτον 0-1
(58' Μιντέ)
Άρσεναλ-Έβερτον 2-0
(90' Γκιόκερες, 90'+7' Ντόουμαν)
Τσέλσι-Νιουκάστλ 0-1
(18' Γκόρντον)
Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(35' Mαυροπάνος - 31' Μπερνάρντο Σίλβα)

Κυριακή 15/03
Κρίσταλ Πάλας-Λιντς 0-0
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Άστον Βίλα 3-1
(53' Καζεμίρο, 71' Φερνάντες, 81' Σέσκο - 64' Μπάρκλεϊ)
Νότιγχαμ Φόρεστ-Φούλαμ 0-0
Λίβερπουλ-Τότεναμ (18:30)

Δευτέρα 16/03
Μπρέντφορντ-Γουλβς (22:00)

Αναλυτικά η επόμενη (31η) αγωνιστική:
Παρασκευή 20/03
Μπόρνμουθ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22:00)

Σάββατο 21/03
Μπράιτον-Λίβερπουλ (14:30)
Φούλαμ-Μπέρνλι (17:00)
Έβερτον-Τσέλσι (19:30)
Λιντς-Μπρέντφορντ (22:00)

Κυριακή 22/03
Νιουκάστλ-Σάντερλαντ (14:00)
Άστον Βίλα-Γουέστ Χαμ (16:15)
Τότεναμ-Νότιγχαμ Φόρεστ (16:15)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x