Αγγλία

Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Εμφύλιος με έπαθλο το Κύπελλο… ξανά!

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κοντράρονται στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας θα διεκδικήσουν οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ.

Σίτι και Γιουνάιτεντ κοντράρονται στο Γουέμπλεϊ στις 17:00 (Cosmote Sport 3) με έπαθλο την κούπα του FA Cup, με τους μεν «πολίτες» να θέλουν να κάνουν το νταμπλ μετά την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League και τους δε «κόκκινους διαβόλους» να χρειάζονται οπωσδήποτε νίκη για να εξασφαλίσουν ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα σεζόν – και συγκεκριμένα για το Europa League.

Κι αν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προέρχεται από μερικές ημέρες ευφορίας μετά το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα, στην άλλη πλευρά επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα καθώς ο Έρικ Τεν Χαγκ παρουσιάζεται ως... τελειωμένος από τη διοίκηση του συλλόγου άσχετα από την εξέλιξη του τελικού.

Για να φτάσουν ως εδώ, οι πρωταθλητές και περσινοί Κυπελλούχοι απέκλεισαν κατά σειρά Χάντερσφιλντ, Τότεναμ, Λούτον, Νιούκαστλ και Τσέλσι, ενώ η Γιουνάιτεντ ξεπέρασε τα εμπόδια των Γουίγκαν, Νιούπορτ Κάουντι, Νότιγχαμ Φόρεστ, Λίβερπουλ και Κόβεντρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί τα τελευταία χρόνια η Σίτι να έχει χτίσει μια... παντοκρατορία στην Αγγλία, ωστόσο το εν λόγω τρόπαιο το έχει κατακτήσει μόλις τρεις φορές κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα και επτά συνολικά στην ιστορία της.

Η Γιουνάιτεντ από την άλλη είναι δεύτερη στη σχετική λίστα με δώδεκα επιτυχίες, δύο λιγότερες από την πολυνίκη, Άρσεναλ – με τελευταία το 2016.

Αν καταφέρει η Μάντσεστερ Σίτι να κατακτήσει και φέτος τον τίτλο (πέρυσι τον πήρε νικώντας 2-1) τότε θα γίνει η πρώτη με back to back επιτυχίες μετά την Άρσεναλ τη διετία 2014-15.




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x