Αγγλία

Μπέλαμι για τη χρεοκοπία του: «Τα τελευταία χρόνια νιώθω σαν μελλοθάνατος που περιμένει το τέλος»

Κραυγή αγωνίας από τον Γκρεγκ Μπέλαμι, ο οποίος έχασε όλη την περιουσία του σε μία νύχτα, τονίζοντας πως αιτία της οικονομικής καταστροφής δεν ήταν οι καταχρήσεις, αλλά η εμπιστοσύνη στα λάθος άτομα.

Σε μία κατάθεση ψυχής προχώρησε ο Γκρεγκ Μπέλαμι, μόλις μερικά 24ωρα αφού τα βρετανικά δικαστήρια είχαν κηρύξει την οριστική του χρεοκοπία και τη δέσμευση κάθε περιουσιακού του στοιχείου.

Ο νυν βοηθός προπονητή του, Βενσάν Κομπανί, στον πάγκο της Μπέρνλι και παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων των Λίβερπουλ, Μάντσετσερ Σίτι, Μπλάκμπερν, Γουέστ Χαμ και Νιουκάστλ εμπιστεύτηκε τους λάθος ανθρώπους και είδε μέσα σε ένα βράδυ, όλα εκείνα τα οποία είχε κερδίσει μετά από την τεράστια καριέρα του στα ποδοσφαιρικά γήπεδα να χάνονται.

Σε συνέντευξη του στην Daily Mail ο Ουαλός, τόνισε πως ουδέποτε του άρεσε το αλκοόλ, οι καταχρήσεις, τα ναρκωτικά ή ο τζόγος, υπήρξε ένας άριστος επαγγελματίας και παρόλα αυτά το γεγονός ότι εμπιστεύτηκε με κλειστά μάτια τα λάθος άτομα, τον ανάγκασε να ζει τα τελευταία χρόνια σαν κάποιος μελοθάνατος που περιμένει τη λύτρωση της τελευταίας του μέρας.

Μέσα από τα λόγια και το παράδειγμα του ευελπιστεί να «σώσει» εκατοντάδες νεαρούς ποδοσφαιριστές που αποφασίζουν αβασάνιστα να παραχωρήσουν τη διαχείριση των χρημάτων τους σε λάθος ανθρώπους και τους καλεί να αναλάβουν μόνοι τους, τις ευθύνες τους διότι η πραγματικότητα που θα αντικρίσουν μόλις κρεμάσουν τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που φαντάζονται.

Όπως αναφέρει, πλέον όχι μόνο απώλεσε κάθε περιουσιακό του στοιχείο, αλλά δεν μπορεί ούτε να αγοράσει ή να νοικιάσει κάποιο σπίτι ή αυτοκίνητο καθώς οι τράπεζες «καραδοκούν» για να δεσμεύσουν οτιδήποτε περάσει στην ιδιοκτησία του.

Τα όσα ανέφερε, ο Γκεγκ Μπέλαμι για τα τελευταία χρόνια της ζωής του:

«Τα τελευταία 5-6 χρόνια ζω σαν μελλοθάνατος. Απλά περιμένω κάποιον να μου δώσει τη λύτρωση και να με απαλλάξει από όλο αυτό, απλά περίμενα την πόρτα να χτυπήσει και κάποιος να μου πει σήμερα είναι η τελευταία σου μέρα. Απλά δεν γίνεται να κοιτάξεις μπροστά. Έχασα όλα τα χρήματα που κέρδισα, δεν μπορώ να αποκτήσω ούτε σπίτι πλέον. Οικονομικά δεν έχω μέλλον, δεν μπορώ να αποκτήσω τίποτα, Έχασα τα πάντα».

Τα όσα υποστήριξε ο 43χρονος τεχνικός για τις αιτίες της χρεοκοπίας του:

«Η ζωή μου ήταν τακτοποιημένη, δεν ήμουν ποτέ φοροφυγάς, αλλά ήμουν πραγματικά αφελής. Όλα όσα είχα, μου τα πήραν. Εάν σε συμβουλεύουν οι λάθος άνθρωποι, όλα μπορούν να καταστραφούν. Έφτασα στο σημείο να θεωρώ την οριστική μου χρεοκοπία, ανακούφιση, να τη θεωρώ ως μία ευκαιρία να ζήσω ξανά».

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που νομίζουν ότι σπατάλησα όλα μου τα χρήματα στο ποτό, τον τζόγο και τα ναρκωτικά, αλλά δεν το έκανα. Ποτέ δεν άγγιξα ναρκωτικά από όταν ήμουν μικρό παιδί, μέχρι και σήμερα. Δεν τζογάρω, ποτέ δεν τζόγαρα σε τυχερά παιχνίδια αλλά βασίστηκα και τζόγαρα δυστυχώς σε λάθος ανθρώπους».


Το μήνυμα-έκκληση στους νέους ποδοσφαιριστές του σήμερα:

«Θέλω όλο αυτό να είναι προειδοποίηση προς άλλους ποδοσφαιριστές, να τσεκάρουν τα πάντα και να είναι βέβαιοι πως όσοι εμπιστεύονται είναι οι κατάλληλοι. Πρέπει να είναι ενήμεροι ότι εκεί έξω είναι σαν άγρια δύση. Φτιάξτε μία ομάδα ανεξάρτητων ανθρώπων να σας συμβουλεύει και ζητήστε και μία δεύτερη γνώμη. Έζησα και έπαιξα ποδόσφαιρο σε μία περίοδο που οι ποδοσφαιριστές τα έβρισκαν όλα έτοιμα. Κάθε λογαριασμός, όλα ήταν τακτοποιημένα από τον σύλλογο και αυτό ήταν ένα τεράστιο λάθος.

Σε κάνει ευάλωτο, είναι καλό για τους ποδοσφαιριστές να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, γιατί κάποια μέρα οι σύλλογοι θα σταματήσουν να είναι εκεί. Θα σταματήσεις το ποδόσφαιρο και θα παραμένεις ένας νέος άνδρας, ποιος θα πληρώσει τους λογαριασμούς σου μετά; Πρέπει να μάθεις να επιζείς, πρέπει να μάθεις να ζεις στον πραγματικό κόσμο».


Επιμέλεια: Μπάμπης Λέσσης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x