Αγγλία

Μυστικός δείπνος: Τι έκαναν στο ίδιο τραπέζι τα αφεντικά Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ

Συνάντηση κορυφής έγινε ανάμεσα στους ιδιοκτήτες Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Μαν. Γιουνάιτεντ σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Αν γινόταν στην Ελλάδα τέτοιος μυστικός δείπνος θα είχαν βγει τα… τανκς. Στην Αγγλία όμως δεν υπάρχουν τέτοια θέματα.

Όπως αποκάλυψε σήμερα η Daily Mail, οι ιδιοκτήτες τριών κορυφαίων συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ, της Άρσεναλ, της Λίβερπουλ και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συναντήθηκαν και δείπνησαν μαζί σε ιταλικό εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Στο ίδιο τραπέζι κάθισαν ο διευθύνων σύμβουλος της Άρσεναλ Ιβάν Γκαζίδης, ο ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ Τζον Χένρι, οι ιδιοκτήτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Άβραμ και Τζόελ Γκλέιζερ και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Εντ Γούντγουορντ.

inner

Στο εστιατόριο Locanda Verde βρισκόταν και ένας φίλος της Άρσεναλ, ο οποίος τους φωτογράφισε και έτσι η φωτογραφία έφτασε στα χέρια της Daily Mail.

inner

Τι συζήτησαν οι κορυφαίοι παράγοντες του παραδοσιακού Big Three του αγγλικού ποδοσφαίρου; Σύμφωνα με την Daily Mail, το πιθανότερο αντικείμενο συζήτησης ήταν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ εκτός Μ. Βρετανίας.

Σχετικές συνομιλίες έχουν γίνει και μεταξύ άλλων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά προφανώς η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιδιώκουν να χαράξουν τη δική τους κοινή γραμμή προτού θέσουν ξανά το ζήτημα επί τάπητος με όλα τα υπόλοιπα κλαμπ.

Κι αυτό γιατί η πρώτη κουβέντα των 20 ομάδων κατέληξε σε αδιέξοδο: το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τις αλλαγές που θέλει το Big Six ήταν 11-9 ενώ για να ληφθεί απόφαση απαιτείται πλειοψηφία τουλάχιστον 14-6.

Οπότε τυχόν «ένωση» του Big Three μπορεί να προσδώσει μεγαλύτερη δυναμική στη συμμαχία των έξι «μεγάλων» που φυσικά αξιώνουν μεγαλύτερο μερίδιο από τα έσοδα της τηλεοπτικής πίτας.

Η Άρσεναλ σχολίασε ότι ο Γκαζίδης βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να συναντήσει τον ιδιοκτήτη Σταν Κρένκε και ότι έγινε ένα δείπνο για να συζητηθούν θέματα του NFL (μια και ο Κρένκε είναι ιδιοκτήτης και των Λος Άντζελες Ραμς). Η Γιουνάιτεντ ανέφερε ότι ο Γούντγουορντ και οι Γκλέιζερς συζήτησαν επίσης για ζητήματα του NFL. Όσο για τον Χένρι, δηλώθηκε πως ήταν εκεί «για τα κοινά συμφέροντα» της Πρέμιερ Λιγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x