Αγγλία

Νίκησε για τον Βιχάι στην Ουαλία η Λέστερ!

Στο πρώτο παιχνίδι μετά τον τραγικό θάνατο του προέδρου τους, οι παίκτες της Λέστερ έπαιξαν για εκείνον και κέρδισαν στην έδρα της Κάρντιφ με 1-0. Νίκες και για Γουέστ Χαμ, Νιουκάστλ και Έβερτον.

Σε ένα παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε κάτω από πολύ φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, η Λέστερ νίκησε με 1-0 την Κάρντιφ στην Ουαλία και ανέβηκε στην 10η θέση της Premier League, ενώ, από την άλλη, οι γηπεδούχοι μπήκαν στην ζώνη του υποβιβασμού.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βιχάι Σριβανταναπράμπα. Στο πρώτο μέρος οι «αλεπούδες» είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά η Κάρντιφ ήταν αυτή που έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 30’, όταν ο Καμαράσα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Τελικά όμως η Λέστερ ήταν αυτή που μπήκε μπροστά στο σκορ, στο 55’, με τον Τσίλγουελ να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά και τον Γκρέι να σουτάρει στην κίνηση για το 1-0. Στη συνέχεια η Κάρντιφ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά η Λέστερ άντεξε, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 1-0.



Η Έβερτον ήταν σαφώς ανώτερη από την Μπράιτον στο «Γκούντισον Παρκ» και τελικά τα «ζαχαρωτά» ήταν αυτά που πήραν τη νίκη με 3-1, πετυχαίνοντας την πέμπτη τους νίκη στη φετινή Premier League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο και, αφού προειδοποίησαν δύο φορές με ισάριθμα απειλητικά σουτ του Σίγκουρντσον, πήραν το προβάδισμα στο 26’, όταν ο Ισλανδός έδωσε ωραία κάθετη πάσα και ο Ριτσάρλσον με ιδανικό τελείωμα νίκησε τον τερματοφύλακα της Μπράιτον, Ράιαν. 7 λεπτά αργότερα όμως, στο 33’, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν τον δρόμο προς την ισοφάριση, όταν μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε με κοντινή πάσα, ο Μάρτς έκανε τη σέντρα και ο Ντανκ με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Έβερτον μπήκε αποφασισμένη να πάρει τη νίκη, και κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο 50 με δυνατό, συρτό σουτ του Κόουλμαν, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Μπράιτον. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 77’ ο Ριτσάρλισον, ο οποίος μετά από υπέροχη ατομική προσπάθεια, πέρασε και τον τερματοφύλακα, πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του και τρίτο γκολ της ομάδας του.



Συναρπαστικό παιχνίδι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, όπου η Γουέστ Χαμ νίκησε με 4-2 την Μπέρνλι. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν νωρίς, με τη συμπλήρωση 10 λεπτών παιχνιδιού, με τον Τρακόφσκι να κάνει λάθος πάσα προς τον τερματοφύλακα και τον Αρναούτοβιτς να το εκμεταλλεύεται και να γράφει εύκολα το 1-0 για τους γηπεδούχους. Η Γουέστ Χαμ συνέχισε να πιέζει για να βρει ένα δεύτερο γκολ, αλλά τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Μπέρνλι ήταν αυτή που ισοφάρισε με τον Γκούντμουντσον να κάνει το 1-1 μετά από υπέροχη πάσα του Γουέστγουντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η κυριαρχία της Γουέστ Χαμ συνεχίστηκε, με τη Μπέρνλι να αμύνεται και να προσπαθεί να απειλήσει στην αντεπίθεση. Στο 68’ ο Φελίπε Άντερσον με ωραίο δυνατό σουτ νίκησε τον Τζο Χαρτ δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στα «σφυριά», αλλά στο 77’ η Μπέρνλι απάντησε ξανά, όταν μετά από κόρνερ του Μρέιντι, ο Γουντ έπιασε δυνατή κεφαλιά και ισοφάρισε σε 2-2. Τελικά η Γουέστ Χαμ πήρε αυτό που της άξιζε με βάση την εικόνα του παιχνιδιού στο 86’, με τον Άντερσον σκοράρει για το 3-2. Μάλιστα δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τσιτσαρίτο έβαλε και τέταρτο γκολ για την ομάδα του, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 4-2.



Έσπασε επιτέλους το ρόδι η Νιουκάστλ, καθώς πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο μετά από δέκα αγωνιστικές. Συγκεκριμένα, οι «καρακάξες» πήραν μία δύσκολη νίκη στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» επικρατώντας της Γουότφορντ με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Αγιόζε Πέρεθ στο 65’ κε κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ πλέον ανέβηκε στους 6 βαθμούς και βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο ο Χολέμπας, με την ομάδα του Γκαρσία να γνωρίζει τη τέταρτη ήττα της στη σεζόν και να παραμένει στους 19 πόντους.



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής
Σάββατο 3/11

Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
(11' Γουίλσον - 35' Μαρσιάλ, 90'+2' Ράσφορντ)

Κάρντιφ – Λέστερ 0-1
(55' Γκρέι)

Έβερτον – Μπράιτον 3-1
(26', 77' Ριτσάρλισον, 50' Κόουλμαν - 33' Ντανκ)

Νιούκαστλ – Γουότφορντ 1-0
(65' Αγιόζε Πέρεζ)

Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι 4-2
(10' Αρναούτοβιτς, 68', 84' Άντερσον, 90'+2' Τσιτσαρίτο - 45' Γκούντμουντσον, 77' Γουντ)

Άρσεναλ – Λίβερπουλ (19:30)

Γουλβς – Τότεναμ (21:45)

Κυριακή 4/11

Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον (17:00)

Τσέλσι – Κρίσταλ Πάλας (18:00)

Δευτέρα 5/11

Χάντερσφιλντ – Φούλαμ (22:00)

Η επόμενη (12η) αγωνιστική:
Σάββατο 10/11

Κάρντιφ – Μπράιτον (14:30)
Λέστερ – Μπέρνλι (17:00)
Νιουκάστλ – Μπόρνμουθ
Σαουθάμπτον – Γουότφορντ
Χάντερσφιλντ – Γουέστ Χαμ
Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ (19:30)

Κυριακή 11/11

Λίβερπουλ – Φούλαμ (14:00)
Τσέλσι – Έβερτον (16:15)
Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)
Άρσεναλ – Γουλβς (18:30)

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x