Αγγλία

Το έπος του «City Ground»: Όταν ο Ρον Άτκινσον έκατσε σε λάθος πάγκο ως προπονητής της Νότιγχαμ!

Ο Ρον Άτκινσον προσέφερε μία πολύ αστεία ιστορία ως προπονητής της Νότιγχαμ τον Ιανουάριο του 1999.

Ιανουάριος 1999. Η Νότιγχαμ Φόρεστ βρίσκεται στην τελευταία θέση της Premier League και σε μία προσπάθεια να σώσει την κατηγορία προσλαμβάνει στη θέση του προπονητή τον θρυλικό Ρον Άτκινσον, ο οποίος είχε καθίσει και στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 1981 εώς το 1986.

Ο Άγγλος τεχνικός φεύγει άρον άρον από την Καραϊβική, όπου έκανε διακοπές για να προλάβει την ερχόμενη αναμέτρηση με την Άρσεναλ. Τη μέρα του αγώνα, μπροστά σε ένα κατάμεστο «City Ground», ο «Μπιγκ Ρον» κάνει την εμφάνισή του στο γήπεδο με καφέ παλτό και χαμόγελο μέχρι τα... αυτιά. Χαιρετάει τον κόσμο, είναι πρόσχαρος με τους αξιωματούχους της αναμέτρησης και τους δημοσιογράφους και κάθεται στον πάγκο. Ωστόσο, χωρίς να το έχει συνειδητοποιήσει, βρίσκεται σε αυτόν... της Άρσεναλ!

Οι οπαδοί της Φόρεστ κοιτούν απορημένοι, με μερικούς εξ αυτών να του φωνάζουν πως έχει κάνει λάθος, ενώ άλλοι νομίζουν πως πρόκειται για φάρσα. Ο Άτκινσον καταλαβαίνει τι έχει συμβεί και επιστρέφει στον πάγκο της ομάδας του, άνετος και χαμογελαστός, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Αρκετά χρόνια αργότερα, μιλώντας στο BBC για το εν λόγω περιστατικό ανέφερε: «Μπαίνω στο γήπεδο, χαιρετάω τους πάντες αλλά δεν έχω ιδέα που βρίσκομαι. Φτάνω στον πάγκο, κοιτάω γύρω μου και βλέπω τον Μπέργκαμπ και τον Βιειρά. Τότε σκέφτομαι ''καλά πώς γίνεται να είμαστε τελευταίοι με τέτοιους παίκτες;''. Τελικά ήμουν στον λάθος πάγκο».

Μία αν μη τι άλλο, από τις πιο επικές στιγμές στο αγγλικό ποδόσφαιρο!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x