Αγγλία

Ο Μοράτα λύγισε τη Γιουνάιτεντ

Έκανε του κεφαλιού του ο Μοράτα! Με εκπληκτική κεφαλιά του Ισπανού φορ, η Τσέλσι λύγισε την ακίνδυνη επιθετικά Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1-0), που κυνήγησε το ματς μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Μπορεί η Τσέλσι να φαίνεται ότι έχει αποχαιρετήσει από νωρίς την υπεράσπιση τίτλου, αλλά ο Αντόνιο Κόντε μάλλον αποφάσισε να πάρει μαζί του και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι «μπλε» επικράτησαν 1-0 των «κόκκινων διαβόλων» και σε συνδυασμό με την επικράτηση της Σίτι στο ντέρμπι με την Άρσεναλ, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι ήδη στο +8, αν και έχουν διεξαχθεί μόλις 11 αγωνιστικές στην Premier League.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο διακαής πόθος του Ζοσέ Μουρίνιο τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, Άλβαρο Μοράτα, καθώς στο 55’ με εκπληκτική κεφαλιά από σέντρα του Αθπιλικουέτα έκανε το 1-0, που αποδείχθηκε και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Από την άλλη πλευρά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν εντελώς ακίνδυνη, καθώς επέλεξε για ακόμα μία φορά λόγω των απουσιών της να προστατεύσει τα μετόπισθεν, παρατάσσοντας άμυνα με τρεις σέντερ μπακ και κυνήγησε ουσιαστικά το γκολ, μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, εκεί που έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Μόλις στο 9’ άρχισε η… δράση, αφού ο Φιλ Τζόουνς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας, ωστόσο η φάση είχε σταματήσει σωστά λόγω του φάουλ του Μοράτα. Στο επόμενο λεπτό, ο Ράσφορντ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Κουρτουά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η Τσέλσι απάντησε στο 14’ με τον Μπακαγιόκο να μην πιάνει την μπάλα γεμάτα και να τη στέλνει άουτ, με τον Λουκάκου στο 18’ να βρίσκει τελική προσπάθεια έξω από την περιοχή, όμως ο Κουρτουά είχε την απάντηση.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Τσέλσι χάθηκε στο 20’, όταν ο Ντε Χέα απέκρουσε σουτ του Αζάρ και σε κενή εστία ο Φάμπεγας έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών από πλάγια θέση.

Η λύση για τους Λονδρέζους ήρθε στο 55’ με τον Αθπιλικουέτα να βρίσκει με υπέροχη σέντρα τον Μοράτα εντελώς αμαρκάριστο και ο Ισπανός φορ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Εκεί ολοκληρώθηκε και η επιθετική δραστηριότητα των γηπεδούχων, με τη Γιουνάιτεντ να βρίσκει ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο λόγω της παρουσίας του Φελαϊνί στην περιοχή.

Πριν από τη συμπλήρωση των 90’ ο Βέλγος κατέβασε την μπάλα από σέντρα του Μπαϊγί, αλλά και πάλι ο Κουρτουά απέκρουσε, ενώ στο 94’ η μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Ράσφορντ πέρασε εκατοστά πάνω από την εστία του Βέλγου γκολκίπερ.



Το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Σάββατο, 4/11 (17:00)

Στόουκ-Λέστερ 2-2
(39' Σακίρι73' Κράουτς-33' Ιμπόρα, 60' Μαχρέζ)

Χάντερσφιλντ-Γουέστ Μπρομ 1-0
(45’ Λα Πάρα)

Νιούκαστλ-Μπόρνμουθ 0-1
(90+2’ Κουκ)

Σαουθάμπτον-Μπέρνλι 0-1
(81’ Βόουκς)

Σουόνσι-Μπράιτον 0-1
(29’ Μάρεϊ)

Γουέστ Χαμ-Λίβερπουλ 1-4
(21',75' Σαλάχ, 24' Μάτιπ, 56' Τσάμπερλεϊν-55' Λαντσίνι)

Κυριακή, 5/11

Τότεναμ-Κρίσταλ Πάλας 1-0
(64' Σον)

Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ 3-1
(19’ Ντε Μπρούινε, 50’ πέν. Αγουέρο, 74’ Γκάμπριελ Ζέσους – 65’ Λακαζέτ)

Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0
(55’ Μοράτα)

Έβερτον-Γουότφορντ 3-2
(67’ Νιασέ, 74’ Κάλβερτ-Λιούιν, 90’ πέν. Μπέινς – 46’ Ρικαρλίσον, 64’ Καμπασέλε)

Η επόμενη (12η) αγωνιστική:

Σάββατο 18/11

Άτσεναλ-Τότεναμ (14:30)
Μπόρνμουθ-Χάντερσφιλντ (17:00)
Μπέρνλι-Σουόνσι
Κρίσταλ Πάλας-Έβερτον
Λέστερ-Μάντσεστερ Σίτι
Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον
Γουέστ Μπρομ-Τσέλσι
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ (19:30)

Κυριακή 19/11

Γουότφορντ-Γουέστ Χαμ (18:00)

Δευτέρα 20/11

Μπράιτον-Στόουκ (22:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x