Αγγλία

Όταν μία ομάδα προσφέρει ηγεσία μέσου κοινωνικής δράσης!

Είναι συγκινητικό, ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός να συμμετέχει ενεργά και να στηρίζει την προσπάθεια της κοινωνίας να αντιπαρέλθει την απειλή που βιώνει εδώ και ενάμισι χρόνο.

Την περασμένη Άνοιξη είδαμε εκατοντάδες Άγγλους οπαδούς να διαμαρτύρονται μαζικά για την συμμετοχή των ομάδων τους στο εγχείρημα της Σούπερ Λιγκ το οποίο απέτυχε γιατί δεν έλαβε υπόψη την σημασία του ποδοσφαίρου στην Βρετανική κοινωνία.

Ο ρόλος των ομάδων, ανεξαρτήτου μεγέθους, είναι κομβικός για την δημιουργία της αίσθησης της κοινότητας εντός της οποίας άνθρωποι, όλων των φύλων, των ηλικιών, και εθνικοτήτων συνυπάρχουν μοιραζόμενοι όχι μόνο το πάθος τους για μια ομάδα αλλά πολύ περισσότερα.

Κατά την διάρκεια της πανδημίας, η Τότεναμ έστησε γρήγορα ένα δίκτυο παροχής φρέσκων γευμάτων σε ανθρώπους με ανάγκη, τα οποία κανονικά θα προσφέρονταν στα εστιατόρια του γηπέδου της. Καθώς το γήπεδο παρέμενε κλειστό για επισκέπτες και θεατές, η ομάδα, μέσω των πόρων της και των ανθρώπων της, πρόσφερε καθημερινά γεύματα στις υπηρεσίες βοήθειας αστέγων και άπορων του Δήμου που την φιλοξενεί.

Μαζί τους, γινόταν δωρεά ρουχισμού από χορηγούς της ομάδας. Το κλαμπ το οποίο εδρεύει σε μια εργατική και δύσκολη γειτονιά του βόρειου Λονδίνου, πρόσφερε ενεργά και αφιλοκερδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας που σταμάτησε τις ζωές των ανθρώπων. Δεν σταμάτησε όμως εκεί.

Η Τότεναμ, πήγε ένα βήμα παρακάτω, προσφέροντας το γήπεδό της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για εμβολιασμούς κατά του Covid-19. Δεν είναι μόνο η συμβολική κίνηση της προσφοράς ενός άρτια εξοπλισμένου, οργανωμένου και μοντέρνου χώρου όπως το νεόκτιστο γήπεδο-παλάτι της ομάδας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x