Αγγλία

Πεισματάρα! (video)

Δεν το βάζει κάτω για την έξοδο στο Champions League η Λίβερπουλ! Οι κόκκινοι -βλέποντας τη Σίτι να παραπαίει- επικράτησαν 2-0 της μαχητικής Νιούκαστλ και παραμένουν… κοντά στο κυνήγι της 4ης θέσης!

Δεν ορίζει την τύχη της, αλλά κάνει ό,τι μπορεί για να αγχώσει ακόμα περισσότερο την Μάντσεστερ Σίτι που είναι... αλλού τελευταία. Η... καλή και κακή ταυτόχρονα Λίβερπουλ κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο την μαχητική Νιούκαστλ και να επανέλθει στις νίκες στο πρωτάθλημα, χάρη στο υπέρ της 2-0.

Ένα αποτέλεσμα που έφερε την ομάδα του Ρότζερς στο -4 απ' τους «πολίτες» (που ουσιαστικά είναι -5 αφού στις ισοβαθμίες μετράει το goal average και οι γαλάζιοι έχουν ήδη διαφορά 20 τερμάτων απ' τους κόκκινους), ενώ για τις «καρακάξες» ήταν η πέμπτη συνεχόμενη ήττα, που ωστόσο διατηρούνται σε απόσταση ασφαλείας απ' τη ζώνη του υποβιβασμού (+9).

Οι κόκκινοι ήταν κάτι παραπάνω από καταιγιστικοί στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης. Πραγματικό μονότερμα και εν τέλει ο Στέρλινγκ χρίστηκε σκόρερ με πολύ όμορφη προσπάθεια και τελείωμα. Οι ορεξάτοι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο Άνφιλντ (κυρίως με Κουτίνιο), όμως τα χαλούσαν στην τελική πάσα (ή σουτ) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να... ξεφύγουν παραπάνω.

Και μετά το 30' η Νιούκαστλ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, έκλεισε στα καρέ της την... προβληματική γηπεδούχο ομάδα και θα μπορούσε να είχε πάει στα αποδυτήρια τουλάχιστον με ένα γκολ. Την μία, όμως, ο διαιτητής της αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Λόβρεν πάνω στον Πέρεθ, την άλλη ο Μινιολέ έβγαλε το... απίστευτο και την... παράλλη ο Αμπέντ δεν σημάδευε (δις) σωστά.

Οι παίκτες του μεγάλου λιμανιού ήταν εξίσου υπνωτισμένοι στην εκκίνηση της επανάληψης, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να κάνουν παιχνίδι. Δεν το πλήρωσαν όμως. Ακόμα κι όταν ο Στέρλινγκ έχασε το… άχαστο (μόνος του μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής). Κι όσο το άγχος παρέμενε στο Άνφιλντ, ήρθε στο 70’ ο Άλεν να κλειδώσει τη νίκη με το πρώτο του τέρμα, επωφελούμενος το λάθος διώξιμο του Γουίλιαμσον.

Ήρεμα πέρασε το τελευταίο 20λεπτο, με τον Σισοκό να αποβάλλεται σωστά στο 83’ (για σκληρό φάουλ) κι ενώ δεν περίμενε καν τον διαιτητή να του δείξει την κόκκινη κάρτα, αλλά έφυγε μόνος του αναγνωρίζοντας το αντιαθλητικό μαρκάρισμα. Standing ovation από όλο το γήπεδο, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο νικητής της ζωής, Γιόνας Γκουτιέρεζ.



Το πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής

Σάββατο, 11/4
Σουόνσι-Έβερτον 1-1
(69’ πεν Σέλβι - 41’ Λένον)

Σαουθάμπτον-Χαλ 2-0
(57’ Γουόρντ-Πρόους, 81’ Πελέ)

Σάντερλαντ-Κρίσταλ Πάλας 1-4
(90’ Γουίκχαμ – 48’ Μάρει, 51’, 53’ 62’ Μπολασί)

Τότεναμ-Άστον Βίλα 0-1
(35’ Μπεντεκε)

Γουέστ Μπρομ-Λέστερ 2-3
(9’ Φλέτσερ, 26’ Γκάρντενερ – 20’ Νιούτζεντ, 80’ Χουτ, 90’ Βάρντι)

Γουέστ Χαμ-Στόουκ 1-1
(7’ Κρέσγουελ – 90’+4’ Αρναούτοβιτς)

Μπέρνλι-Άρσεναλ 0-1
(12' Ράμσεϊ)

Κυριακή, 12/4
ΚΠΡ-Τσέλσι 0-1
(88’ Φάμπρεγας)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι 4-2
(14’ Γιανγκ, 27’ Φελαϊνί, 67’ Μάτα, 74’ Σμόλινγκ-8’, 89’ Αγουέρο)

Δευτέρα, 13/4
Λίβερπουλ-Νιούκαστλ 2-0
(9' Στέρλινγκ, 70' Άλεν)

Η επόμενη αγωνιστική (32η)

Σάββατο, 18/4 (17:00)
Κρίσταλ Πάλας-Γουέστ Μπρομ
Έβερτον-Μπέρνλι
Χαλ Σίτι-Λίβερπουλ
Λέστερ-Σουόνσι
Στόουκ-Σαουθάμπτον
Γουέστ Χαμ-Στόουκ
Τσέλσι-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)

Κυριακή, 19/4
Μάντσεστερ Σίτι-Γουέστ Χαμ (15:30)
Νιούκαστλ-Τότεναμ (18:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x