Αγγλία

Κάραγκερ: «Ο Μπέλιγχαμ είναι ο απόλυτος μέσος, ο Φόντεν μου θυμίζει τον Ζιντάν»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν σχολιαστής, Τζέιμι Κάραγκερ αποθέωσε τους Τζουντ Μπέλιγχαμ και Φιλ Φόντεν, θεωρώντας πως χάρη σε αυτούς τους δύο, η Αγγλία μπορεί να πάει καλά στο EURO2024.

Αναμφίβολα ο Τζουντ Μπέλιγχαμ και ο Φιλ Φόντεν είναι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της χρονιάς, με τον πρώτο να γίνεται στην παρθενική του χρονιά ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης και να φτάνει ως την κατάκτηση της Λα Λίγκα αλλά και στον τελικό του Champions League και τον δεύτερο να αναδεικνύεται κορυφαίος της Πρέμιερ Λιγκ, όπου η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε για 4η συνεχόμενη φορά.

Αυτή είναι και η άποψη του Τζέιμι Κάραγκερ, με τον πρώην αμυντικό της Λίβερπουλ, μέσω μίας αρθρογραφίας του στην «Telegraph», να πλέκει το εγκώμιο των δύο και τόνισε πως έχει την πίστη πως η Αγγλία μπορεί να πετύχει κάτι καλό στο EURO2024, χάρη στους δύο νεαρούς. Για τον μέσο της «βασίλισσας» μάλιστα, τόνισε πως είναι ονειρεμένος χαφ, ενώ τον μεσοεπιθετικό των «citizens», τον παρομοίασε με τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Αντρές Ινιέστα!

Αναλυτικά όσα είπε ο Κάραγκερ:

«Οι Φόντεν και Μπέλιγχαμ συνιστούν δυο διαφορετικά προφίλ παικτών αλλά υπάρχουν παράμετροι στο παιχνίδι του άσου της Σίτι που τον κάνει να ξεχωρίζει σε σύγκριση με όλους τους άλλους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην εθνική Αγγλίας.

Ο Μπέλιγχαμ ακολουθεί την παράδοση των ολοκληρωμένων, πολυδιάστατων μέσων. Τακτικά, είναι ο ονειρεμένος παίκτης για τον Σάουθγκεϊτ ενόψει του Euro 2024.

Ήταν έξοχος στη θέση "10" για την Ρεάλ και απολαυστικός όταν έπαιζε ως "8άρι" για την Ντόρτμουντ, ενώ μπορείς να τον δεις να παίζει και ως "6άρι" αργότερα στη συνέχεια της καριέρας του»
, τόνισε αρχικά ο Κάραγκερ, και πρόσθεσε:

«Όσον αφορά τον Φόντεν, δεν είμαι σίγουρος για το αν η Αγγλία είχε ποτέ παίκτη παρόμοιου στιλ και επιπέδου. Έχει περισσότερα κοινά με τους τυπικούς Ισπανούς ή Πορτογάλους παίκτες, η τεχνική του είναι απαράμιλλη.

Το μεγαλύτερο παράσημο που μπορώ να δώσω είναι πως κάθε φορά που βλέπω τον Φόντεν και βλέπω την πρώτη επαφή του με τη μπάλα, το κοντρόλ και τις χορευτικές κινήσεις του σε κλειστούς χώρους, οι πρώτοι παίκτες που μου έρχονται αβίαστα στο μυαλό είναι οι Ζινεντίν Ζιντάν και Αντρές Ινιέστα.

Το δίλημμα για τον Σάουθγκεϊτ είναι το πώς θα πάρει τον καλύτερο εαυτό του Μπέλιγχαμ και ταυτόχρονα να αποφύγουμε να επιστρέψουμε στα debate που είχαμε παλιά, για το αν πρέπει να παίζει βασικός στην μεσαία γραμμή ο Τζέραρντ ή ο Λάμπαρντ.

Ο Μπέλιγχαμ είναι φαινόμενο αλλά για μένα ο Φόντεν παραμένει ο πιο προικισμένος ποδοσφαιριστής της Αγγλίας».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x