Αγγλία

Ρίσι Σουνάκ: «Εκτιμώ τον Λίνεκερ, δεν γίνεται να συμφωνούν όλοι με τις αποφάσεις μας»

Θέση για την υπόθεση Λίνεκερ πήρε και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σουνάκ επισημαίνοντας πως εκτιμά τον παρουσιαστή, αλλά δεν γίνεται όλοι να συμφωνούν με τις πολιτικές αποφάσεις.

Ο κακός χαμός που έχει ξεσπάσει στο Νησί δεν λέει να κοπάσει, με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σουνάκ να τοποθετείται μετά τον σάλο που προκάλεσε η απόφαση του BBC να παύσει από τα καθήκοντα του τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και παρουσιαστή της εκπομπής Match of the Day, Γκάρι Λίνεκερ, λόγω σχολίων του σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης στα οποία και καυτηρίαζε την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Το κύμα συμπαράστασης τόσο από το ποδοσφαιρικό κοινό όσο και γενικότερα από την κοινωνία της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται να έχει ταρακουνήσει και την βρετανική κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ να σπεύδει να τονίσει πως εκτιμά τον Γκάρι Λίνεκερ και τις απόψεις του, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν γίνεται όλοι να συμφωνούν με τις κυβερνητικές αποφάσεις.

Τα όσα ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός σε μέσο της πατρίδας του:

«Εκτιμώ απεριόριστα τον Γκάρι Λίνεκερ τόσο ως παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, όσο και ως παρουσιαστή, αλλά νομίζω πως αυτή είναι μια ιδανική ευκαιρία να σπάσουμε τον κύκλο της μιζέριας μια για πάντα και πιστεύω πως με τα νέα κυβερνητικά μέτρα μπορούμε να το καταφέρουμε. Ελπίζω το θέμα που προέκυψε ανάμεσα σε Λίνεκερ και BBC να λυθεί γρήγορα, χωρίς όμως αυτό να είναι κάτι που αφορά ή αφορούσε την κυβέρνηση προσωπικά. Κατανοώ ότι δεν θα συμφωνούν όλοι με την πολιτική μας αλλά πιστεύω ότι είναι δίκαιη και η ενδεδειγμένη».


Υπενθυμίζεται πως ο πάλαι ποτέ επιθετικός των Άρσεναλ, Έβερτον και Μπαρτσελόνα είχε ασκήσει μέσα από tweet στον προσωπικό του λογαριασμό στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει όσους μετανάστες εισέρχονται παράνομα στη χώρα να μην δικαιούνται άσυλο, να απελαύνονται και να χάνουν το δικαίωμα της επιστροφής στο Ηνωμένο Βασίλειο δια βίου.

Επιμέλεια: Μπάμπης Λέσσης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x