Αγγλία

Άλλαξε ιδιοκτήτη η Σαουθάμπτον για 100 εκατομμύρια λίρες!

Στην κατοχή του Ντράγκαν Σόλακ πέρασε η Σαουθάμπτον, με τον Σέρβο επιχειρηματία να δίνει στον Γκάο Τζισένγκ 100 εκατομμύρια λίρες για το 80% των μετοχών.

Και το όνομα αυτού, Ντράγκαν Σόλακ. Ο Σέρβος επιχειρηματίας είναι ο καινούργιος ιδιοκτήτης της Σαουθάμπτον, που έγινε η δεύτερη ομάδα της Premier League η οποία αλλάζει χέρια το τελευταίο χρονικό διάστημα…

Με την Γουέστ Χαμ να περνάει πρόσφατα στα χέρια του Τσέχου μεγιστάνα Ντάνιελ Κρετίνσκι, ο οποίος δαπάνησε 700 εκατομμύρια λίρες για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των «σφυριών»!

Αντιθέτως, το 80% των μετοχών των «αγίων» κόστισε στον Σόλακ «μόλις» 100 εκατομμύρια λίρες, οι οποίες κατέληξαν στις τσέπες του Κινέζου Γκάο Τζισένγκ, ο οποίος είχε γίνει ιδιοκτήτης τους το 2017.

Ο Σόλακ είναι ιδρυτής της εταιρίας United Group -που δραστηριοποιείται έντονα και στην Ελλάδα, έχοντας αποκτήσει πρόσφατα τον έλεγχο της Nova, αλλά και της Wind- στην οποία εμπλέκονται ο πρώην CEO της Μπρέντφορντ Ράσμους Άνκερσεν και ο Λονδρέζος επιχειρηματίας Χένρικ Κραφτ.

Μάλιστα, φημολογείται πως στόχος τους είναι να αποκτήσουν κι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες, δημιουργώντας ένα δίκτυο ανάλογο με αυτό των ιδιοκτητών της Μάντσεστερ Σίτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x