Αγγλία

Athletic: «Αυτός o προπονητής είναι πρώτος στη λίστα της Σίτι αν φύγει ο Γκουαρδιόλα»

Το Athletic αποκάλυψε τον προπονητή που βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας της Μάντσεστερ Σίτι, σε περίπτωση που ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποχωρήσει το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Athletic», ο προπονητής της Τσέλσι, Έντσο Μαρέσκα, βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα των υποψηφίων της Μάντσεστερ Σίτι σε περίπτωση αποχώρησης του Πεπ Γκουαρδιόλα το επόμενο καλοκαίρι.

Παρότι ο Καταλανός τεχνικός έχει συμβόλαιο έως το 2027, πηγές κοντά στον ίδιο που επικαλείται το γνωστό Μέσο, εκτιμούν ότι αυξάνεται η πιθανότητα η φετινή σεζόν να είναι η τελευταία του στον πάγκο των «πολιτών», με την τελική απόφαση να αναμένεται προς το τέλος της χρονιάς.

Η Σίτι, πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης. Ο Μαρέσκα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στη διοικητική ιεραρχία του συλλόγου, έχοντας εργαστεί στο παρελθόν τόσο στις ακαδημίες όσο και στο τεχνικό τιμ, ως άμεσος συνεργάτης του Γκουαρδιόλα. Η κοινή τους πορεία τη σεζόν 2021-22 θεωρείται καθοριστική για την εξέλιξη του Ιταλού τεχνικού.

Ο 45χρονος προπονητής δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Τσέλσι έως το 2029, ωστόσο πρόσφατες δηλώσεις του περί «των χειρότερων 48 ωρών» από τότε που ανέλαβε τον σύλλογο προκάλεσαν ερωτηματικά. Παρά τις φήμες, ο ίδιος έχει επανειλημμένα μιλήσει για τη σύνδεσή του με τους οπαδούς των «μπλε»

Η άνοδος του κύρους του Μαρέσκα επιβεβαιώνεται και από τα θερμά λόγια του ίδιου του Γκουαρδιόλα, ο οποίος τον χαρακτήρισε πρόσφατα «έναν από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο». Για την Τσέλσι, ενδεχόμενη απώλειά του προς έναν άμεσο αντίπαλο θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα, αγωνιστικά και συμβολικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x