Αγγλία

Σπουδαία κίνηση της ΚΠΡ: Τρέχει εθελοντική δράση με δωρεά μυελού των οστών για φίλο παίκτη της

Η ΚΠΡ καλεί τον κόσμο της για δωρεάν εξετάσεις ώστε να βρεθεί δότης για τον νεαρό φίλαθλο της ομάδας που πάσχει από καρκίνο των κυττάρων.

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησε η ΚΠΡ. Πριν τον αγώνα με τη Ρόδεραμ για την 5η αγωνιστική της Championship προσκάλεσε τους οπαδούς και των δυο ομάδων ώστε να συμβάλουν σε μια εξαιρετική προσπάθεια έξω από το Loftus Road.

Με σκοπό να βοηθήσουν στην εύρεση δότη για την μεταμόσχευση μυελού των οστών για τον στενό οικογενειακό φίλο του αμυντικού των γηπεδούχων, Τζίμι Ντουν.

Η DKMS είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας, η οποία θα δημιουργήσει ένα κέντρο συλλογής δειγμάτων έξω από το στάδιο με την ελπίδα να ενθαρρύνει τους ανθρώπους της ΚΠΡ να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Ο οικογενειακός φίλος του Ντουν είναι ο Ντάνιελ Γκριρ, ο οποίος σε ηλικία μόλις 14 ετών διαγνώστηκε με οξεία μυελογενή λευχαιμία. Ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες τον περασμένο Ιούνιο, αλλά μετά από 25 δόσεις τριών φαρμάκων που του χορηγήθηκαν σε διάστημα 10 ημερών, οι γιατροί τόνισαν στον έφηβο ότι θα χρειαζόταν μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Η διαδικασία για να βρουν τον ιδανικό δότη διαρκεί πέντε λεπτά και θα μπορούσε να δώσει στον Ντάνιελ και στην οικογένειά του την ελπίδα για κάτι θετικό.

Ο 24 χρόνος αμυντικός, δήλωσε: «Από τότε που είμαι στην ΚΠΡ, έχω δει από πρώτο χέρι πόσο απίστευτα υποστηρικτικοί είναι οι οπαδοί, όχι μόνο για την ομάδα αλλά και ο ένας για τον άλλον. Θα ήμουν απίστευτα ευγνώμων για οποιαδήποτε βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε στον Ντάνιελ».

Η ομάδα της ΚΠΡ θα προθερμανθεί με μπλουζάκια, δείχνοντας την υποστήριξή της στην καμπάνια #DoItForDaniel.

Επιμέλεια: Οδυσσέας Βιτσεντζάτος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x