Αγγλία

Στέρλινγκ: «Ο Τύπος θρέφει τον ρατσισμό»

Ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι έπεσε θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και δείχνει πώς και οι δημοσιογράφοι έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτό.

Ακόμα ένα κρούσμα ρατσιστικής συμπεριφοράς εμφανίστηκε σε παιχνίδι της Premier League, αυτή την φορά θύμα της οποίας έπεσε ο Ραχίμ Στέρλινγκ. Μία από τις κάμερες που κάλυπταν το ματς Τσέλσι-Μάντσεστερ Σίτι «έπιασαν» οπαδούς των Λονδρέζων να επιτίθενται λεκτικά στον 24χρονο ποδοσφαιριστή, την ώρα που εκείνος επαναφέρει την μπάλα από πλάγιο.

Ο ίδιος μίλησε για το περιστατικό μετά το τέλος του παιχνιδιού τονίζοντας πως το κλίμα αυτό τροφοδοτείται και από τον Τύπο. «Θέλω μόνο να πω πως υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν είμαι άνθρωπος που μιλάω πολύ, αλλά το κάνω όταν πιστεύω πως υπάρχει ανάγκη να τονίσω τη θέση μου», έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram. «Λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα ειπώθηκαν για τον αγώνα, όπως βλέπετε και από την αντίδρασή μου, μόνο γελάω γιατί δεν περίμενα τίποτα καλύτερο».

Ο Στέρλινγκ φέρνει για παράδειγμα τον διαφορετικό τρόπο που παρουσιάζουν οι εφημερίδες δύο παρόμοια περιστατικά με έναν λευκό και έναν μαύρο ποδοσφαιριστή. Αμφότεροι αγόρασαν από ένα σπίτι για την μητέρα τους: «Ο ανερχόμενος αστέρας της Μάντσεστερ Σίτι, Φιλ Φόμπεν αγόρασε ένα σπίτι αξίας 2 εκατ. λιρών για την μαμά τους. Η ιστορία για τον Ανταραμπιόγιο είχε τίτλο: «Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, 20 ετών, με 25,000 λίρες εβδομαδιαίες αποδοχές, τινάζει την αγορά με ένα αρχοντικό αξίας 2,25 εκατ. λιρών, παρά το γεγονός ότι δεν ξεκινήσει ούτε ένα παιχνίδι στην Premier League».

Ο μεσοεπιθετικός της Τσέλσι κατέληξε λέγοντας: «Αυτό είναι απαράδεκτο. Και οι δύο είναι αθώοι, δεν έκαναν τίποτα λάθος, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έχουν γραφτεί, το μαύρο νεαρό παιδί τοποθετείται σε αρνητικό φόντο. Η επιθετική συμπεριφορά τροφοδοτεί τον ρατσισμό. Σε όλες τις εφημερίδες οι οποίες δεν καταλαβαίνουν γιατί ο κόσμος συμπεριφέρεται ρατσιστικά στις μέρες μας, έχω να πω μόνο να ξανασκεφτούν τη δίκαιη δημοσιότητα και να δώσουν σε όλους τους ποδοσφαιριστές μία ίση ευκαιρία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x