Αγγλία

Συγκλονιστικό: Τυφλός φίλαθλος της Λίβερπουλ μπορεί να δει τα ματς της μέσω της τεχνολογίας

Μπορεί, πλέον, να βλέπει τα ματς της Λίβερπουλ τυφλός οπαδός της με την βοήθεια ενός ειδικού κράνους.

Την δυνατότητα να παρακολουθεί τα παιχνίδια της Λίβερπουλ έχει πλέον ο τυφλός οπαδός της Λίβερπουλ, Ίαν Γουντ, μέσω ενός ειδικού κράνους.

Ο 41χρονος οπαδός μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο το 5% της όρασης του, ενώ το πρόβλημα του ξεκίνησε από όταν ήταν πέντε ετών.

Ωστόσο, πλέον, έχει την δυνατότητα να απολαμβάνει τα παιχνίδια της ομάδας του, καθώς έλαβε το ειδικό κράνος αξίας περίπου 690 ευρώ, από την Remap η οποία είναι φιλανθρωπική οργάνωση που σχεδιάζει προϊόντα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο Ίαν Γουν δήλωσε στην Daily Mirror: «Μετά από χρόνια που άκουγα από τους υπόλοιπους τι γινόταν, μπορώ τώρα να φωνάξω στον διαιτητή 'αυτό δεν ήταν ποτέ πέναλτι', αν δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω. Δεν μπορώ να δω τα ονόματα των παικτών στις φανέλες αλλά μπορώ να πω ποιος έχει την μπάλα. Αποκτώ πολλά περισσότερα, πλέον, στους αγώνες από ό,τι έκανα στο παρελθόν».

Για το συγκεκριμένο θέμα ο σχεδιαστής Ρούπερ Πάουελ ο οποίος βοήθησε στην δημιουργία του κράνους, τόνισε: «Στο σπίτι ο Ίαν έβλεπε ποδόσφαιρο σε οθόνη 42 ιντσών, με την μύτη του να την αγγίζει οριακά. Του είπα αν το έκανες αυτό σε ένα ζωντανό ματς θα μπορούσες να δεις. Είπε ναι και από εκεί ξεκίνησε η δημιουργία του κράνους».

Επιμέλεια: Γιάννης Καλομοίρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x