Αγγλία

Τα «παιδιά» του Αρσέν Βενγκέρ

Ποιοι παίκτες έγιναν γνωστοί στα προπονητικά του χέρια και ποιοι «ξεπετάχτηκαν» υπό τις μαεστρικές του οδηγίες;

Ο Αρσέν Βενγκέρ ανακοίνωσε επισήμως το τέλος της παρουσίας του στον πάγκο της Άρσεναλ.

Μετά από 22 ολόκληρα χρόνια λαμπρής καριέρας και επιτευγμάτων στο Νησί, το Εngland365 παίρνει αφορμή και θυμίζει αστέρες των «κανονιέρηδων».

Ποιοι παίκτες έγιναν γνωστοί στα προπονητικά του χέρια και ποιοι «ξεπετάχτηκαν» υπό τις μαεστρικές του οδηγίες;

Τα παιδιά που έγιναν... «Invicibles»

Και ποιος δε θυμάται και ποιος δε μνημονεύεται τη σεζόν 2003-2004; Η Άρσεναλ κατέκτησε το πρωτάθλημα αήττητη, έχοντας ένα μοναδικό ρόστερ, με ονόματα που έγραψαν τη δική τους ποδοσφαιρική ιστορία. Ο ένας εκ της αγαπημένης του γαλλικής τριπλέτας, Πατρίκ Βιεϊρά, «έφτιαξε» το όνομά του φορώντας τη φανέλα των «κανονιέρηδων». Ο Γάλλος αμυντικός χαφ πέρασε μια πλούσια 9ετία στο Νησί, γράφοντας στο παλμαρέ του τρεις Πρέμιερ Λιγκ, ενώ διατέλεσε και αρχηγός της ομάδας. Εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι, με τον Βενγκέρ να του «εμπιστεύεται» και το δημιουργικό πλάνο του συλλόγου, ενώ βρίσκεται 5ος στους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών της Άρσεναλ.

Ρομπέρ Πιρές, το επιθετικό εργαλείο του Βενγκέρ, ο παίκτης με το χαρακτηριστικό μουσάκι-γραμμή να κοσμεί το σαγόνι του. Μια 6ετία στην Αγγλία ρητά συνδεδεμένη με την Άρσεναλ και με τις επιτυχίες, ενώ το χτύπημα πέναλτι με πάσα έμεινε στην ιστορία, με τον συμπαίκτη του Τιερί Ανρί, ένας παίκτης που δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Βενγκέρ τον «τσίμπησε», γνωρίζοντάς τον από την κοινή τους θητεία στη Μονακό, όπου και τον ανέδειξε, λύνοντας τον επιθετικό του πονοκέφαλο. Ο Ανρί είναι ένα ξεχωριστό και μοναδικό κεφάλαιο της Άρσεναλ, μένοντας μέχρι και σήμερα ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου, με τους οπαδούς να τον θεωρούν τον καλύτερο που έχει φορέσει τη φανέλα. Ο κόουτς τον καθιέρωσε στη θέση του στράικερ, αλλάζοντας τη φιλοσοφία της Πρέμιερ Λιγκ και μένοντας αλησμόνητος για το πλασέ του. Ο συνοδοιπόρος του στην επίθεση δεν ήταν Γάλλος, αλλά Ολλανδός, ένας σπουδαίος φορ που πέρασε 11 χρόνια στην Άρσεναλ, όπου έκλεισε και την καριέρα του. Ο Ντένις Μπέργκαμπ ήταν το επιθετικό μυαλό, η ιδιοφυΐα του σκοραρίσματος, που «εκμεταλλεύτηκε» ο Αλσατός προπονητής, λόγω της ισχυρής σκέψης που αφιέρωνε σε κάθε του μπαλιά. Ο Ντένις ο τρομερός, γνωστός για την αεροπλανοφοβία, που τον βασάνιζε, «διάβαζε» το άθλημα, ενώ ένα άγαλμά του κοσμεί το εξωτερικό του γηπέδου «Emirates».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x