Αγγλία

Δεκάμηνος αποκλεισμός σε Τονάλι-Τέλος η σεζόν με Νιούκαστλ, χάνει και το Euro 2024

Δεκάμηνος αποκλεισμός επιβλήθηκε στον Σάντρο Τονάλι για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού.

Εκτός ποδοσφαίρου ως τον Αύγουστο του 2024 θα μείνει ο Σάντρο Τονάλι. Στον Ιταλό μέσο της Νιούκαστλ επιβλήθηκε ποινή δεκάμηνου αποκλεισμού λόγω της εμπλοκής του στο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού που έχει συνταράξει το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Ο πρόεδρος της FIGC Γκαμπριέλε Γκραβίνα ανακοίνωσε τη συμφωνία μεταξύ της ομοσπονδιακής εισαγγελίας και του ποδοσφαιριστή. Τώρα η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από τη γενική εισαγγελία αθλητισμού στην CONI πριν περάσει στην UEFA για τη διεθνή επέκταση της διάταξης. «Πρέπει να επιλέξουμε αν θα σκεφτούμε μόνο την τιμωρία ή την αντιμετώπιση ορισμένων σημαντικών κοινωνικών πτυχών», είπε ο Γκραβίνα.

Ο διεθνής άσος θα χάσει, συνεπώς, όλο το υπόλοιπο της φετινής περιόδου με τις «καρακάξες», καθώς επίσης και το Euro 2024 με την εθνική του ομάδα. Συν τοις άλλοις, ο Τονάλι θα ακολουθήσει για τους επόμενους οκτώ μήνες ένα πρόγραμμα ψυχολογικής θεραπείας ώστε να ξεπεράσει τον εθισμό του στον τζόγο.

Όπως αναφέρει η ιταλική ομοσπονδία, παρότι σύμφωνα με το άρθρο 24 των κανονισμών η τιμωρία για τους ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται σε παράνομα στοιχήματα φτάνει μέχρι και τα τρία έτη, η απόφαση του Τονάλι να βοηθήσει στις έρευνες και να παραδεχτεί την ενοχή του, έριξε την ποινή του στους δέκα μήνες.

Ο 23χρονος άσος είχε αποκτηθεί για 63 εκατ. ευρώ από τη Μίλαν το καλοκαίρι, ωστόσο η Νιούκαστλ πλέον θα τον στερηθεί για το υπόλοιπο της περιόδου. Ο Ιταλός μέσος είχε φέτος 12 συμμετοχές και 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x