Αγγλία

Τούχελ για Ράνγκνικ: «Από τους βασικούς λόγους που με έπεισαν να προσπαθήσω να προπονήσω»

Ο Ραλφ Ράνγκνικ «προβάρει» τη φόρμα προπονητικής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Τόμας Τούχελ έπλεξε το εγκώμιό του.

Ποδοσφαιρικός μέντορας του Τόμας Τούχελ φαίνεται πως είναι ο Ραλφ Ράνγκνικ.

Ο προπονητής της Τσέλσι, σε δηλώσεις του εν όψει της επικείμενης αναμέτρησης της ομάδας του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την προσεχή Κυριακή (28/11, 18:30), αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε στο να ασχοληθεί με την προπονητική ο -καθώς φαίνεται- νέος υπηρεσιακός τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων».

«Με βοήθησε πολύ, καθώς ήταν προπονητής μου κι έπειτα ένας από τους βασικούς λόγους που με έπεισαν να προσπαθήσω να προπονήσω. Είχε τεράστια επιρροή σ' όλους μας εκείνη την περίοδο», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο 48χρονος τεχνικός.

Ο Ράνγκνικ υπήρξε προπονητής του Τούχελ στην Ουλμ, όταν ένας σοβαρός τραυματισμός ανάγκασε τον δεύτερο να ολοκληρώσει την καριέρα του σε ηλικία 25 ετών.

Όσο αγωνιζόταν ήταν αμυντικός. Μάλιστα, όπως σημείωσε, διδάχθηκε πολλά -και καινοτόμα- στοιχεία από τον άνθρωπο που ετοιμάζεται να αναλάβει το «τιμόνι» της Γιουνάιτεντ. «Μας έδειξε ότι δεν είναι απαραίτητο το να ακολουθούμε τα άτομα στην…. τουαλέτα στα παιχνίδια, αφού αυτή η άποψη κυριαρχούσε εκείνη την εποχή, ότι οι αμυντικοί πρέπει να ακολουθούν τους επιθετικούς όπου πηγαίνουν. Μας έδειξε ότι είναι δυνατό να αμυνόμαστε σε μια ζώνη», τόνισε ο Τούχελ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x