Αγγλία

Η γκολκίπερ της Τσέλσι νίκησε ξανά τον καρκίνο και έφτασε στα ημιτελικά του Champions League

H Αν-Κάτριν Μπέργκερ ήταν η ηρωίδα της Τσέλσι, που έφτασε στα ημιτελικά του Champions League, λίγους μήνες αφού νίκησε ξανά τον καρκίνο.

Μια συγκλονιστική ιστορία-μάθημα ζωής έκρυβε η πρόκριση της Τσέλσι στα ημιτελικά του Champions League Γυναικών. Η ηρωίδα των «μπλε», η γκολκίπερ Αν-Κάτριν Μπέργκερ, απέκρουσε δύο πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» και υπέγραψε την πρόκριση της ομάδας της επί της κατόχου του τίτλου, Λιόν.

Αυτό όμως δεν ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα για την 32χρονη Γερμανίδα. Μόλις επτά μήνες πριν είχε νικήσει για δεύτερη φορά τον καρκίνο του θυρεοειδούς. Είχε διαγνωστεί με αυτόν τον Αύγουστο, τρεις μήνες αφού κατέκτησε το τρίτο σερί πρωτάθλημα με την Τσέλσι. Παρότι ο καρκίνος ήταν σε ύφεση για μια τετραετία και η ίδια είχε επιστρέψει στη δράση, δεν κατέθεσε τα όπλα όταν εμφανίστηκε και πάλι μπροστά της. Ακολούθησε τις απαιτούμενες θεραπείες, επέστρεψε δριμύτερη στα γήπεδα και έζησε την κορυφαία νύχτα της καριέρας της χθες στο «Στάμφορντ Μπριτζ» σταματώντας τις εκτελέσεις των Γουέντι Ρενάρ και Λίντσεϊ Οράν.

Η ίδια είχε μιλήσει ανοιχτά για τη μάχη της με τον καρκίνο. «Σε αντίθεση με πολλούς άλλους ασθενείς, εγώ δεν έχω πρόβλημα να μιλάω γι' αυτό. Μου αρέσει κιόλας. Νιώθω πως είμαι σε θέση που μπορώ να βοηθήσω ανθρώπους που περνούν τα ίδια. Δεν λέω πως ήταν κάτι εύκολο για μένα, γιατί δεν ήταν, αλλά θα πρέπει να έχεις στον ορίζοντά σου αυτό που σε κάνει χαρούμενη για να το ξεπεράσεις. Για μένα αυτό ήταν το ποδόσφαιρο. Έτσι μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Αφού τα κατάφερα εγώ, γιατί να μην μπορούν και άλλοι;», είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x