Αγγλία

Λύγισε τη Χάντερσφιλντ και επέστρεψε στην Premier League μετά από 23 χρόνια η Νότιγχαμ!

Μετά από 23 χρόνια αναμονής, η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη επέστρεψε στην Premier League, νικώντας 1-0 τη Χάντερσφιλντ στον τελικό των playoffs της Championship.

Η ατελείωτη αναμονή των οπαδών της Νότιγχαμ Φόρεστ για την επιστροφή στην Premier League αποτελεί πλέον παρελθόν!

Μετά από 23 χρόνια, η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη (που βρέθηκε στο γήπεδο) εξασφάλισε την άνοδο στα σαλόνια, χάρη στο 1-0 επί της Χάντερσφιλντ στον τελικό των playoffs της Championship.

Την αναμέτρηση του "Wembley" έκρινε ένα αυτογκόλ του Κόλγουιλ στο 43ο λεπτό, με τα «τεριέ» να ελέγχουν το ματς στο δεύτερο μέρος αλλά να αποτυγχάνει να βρει την ισοφάριση.

Εκτός της ανόδου, η Φόρεστ εξασφάλισε και τεράστια έσοδα, που αναμένεται να φτάσουν τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Το ματς



Μετά από ένα πεντάλεπτο κατά το οποίο τα «τεριέ» είχαν την πρωτοβουλία, η Φόρεστ ανέβασε τις γραμμές της και είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 12’, όταν Γέιτς πήρε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Γκάρνερ αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο ρυθμός ήταν γενικά χαμηλός, με την ομάδα του Κούπερ να έχει την πρωτοβουλία αλλά να μην απειλεί ιδιαίτερα. Μία κούρσα του Τόμας στο 34’ έφερε επικίνδυνη μπαλιά και το διώξιμο του Σαμπά, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να βρίσκουν τελικά τον δρόμο για τα δίχτυα στο 43’!

Ο Γκάρνερ έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Κόλγουιλ παρεμβλήθηκε στην πορεία της μπάλας και άθελά του την έστειλε στα δίχτυα του, ανήμπορου να αντιδράσει, Νίκολς.



Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σουτ του Γέιτς που μπλόκαρε εύκολα ο Νίκολς, με τη Χάντερσφιλντ να αρχίζει να πιέζει αλλά να αδυνατεί να απειλήσει.

Η Φόρεστ έψαξε το 2-0 αλλά το σουτ του Γκάρνερ στο 60' δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ ο Τζόνσον έστειλε την μπάλα άουτ δέκα λεπτά αργότερα.

Η πίεση των τυπικά γηπεδούχων εντάθηκε, με τα «τεριέ» να ζητούν δύο πέναλτι στο 73' και στο 83' αλλά τον Τζόναθαν Μος να μην δίνει κάτι.

Εντέλει, το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τη Φόρεστ να επιστρέφει στα... σαλόνια και τη Χάντερσφιλντ να παραμένει στην Championship.



Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων


Χάντερσφιλντ (Κ. Κορμπεράν): Νίκολς, Λιζ, Κόλγουιλ, Σαρ (56’ Ράσελ), Ο’Μπράιεν, Χογκ, Αβιλά, Τόφολο, Σινάνι (66’ Χολμς), Τόμας, Γουόρντ (66’ Ρόουντς).

Στον πάγκο: Τέρτον, Μπλάκμαν, Πίρσον, Ανζορίν.

Νότιγχαμ Φόρεστ (Στ. Κούπερ): Σαμπά (90’ Χόρβατ), Γουόραλ, Κουκ, ΜακΚένα, Σπενς, Γέιτς, Γκάρνερ, Κόλμπακ, Τσίνκερναγκελ (75’ Λόου), Τζόνσον, Ντέιβις (66’ Σάριτζ).

Στον πάγκο: Λόλι, Μάιτεν, Καφού, Φιγκεϊρέδο.

Δείτε ΕΔΩ το live του sport-fm.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x