Ιταλία

Serie A: Σκέψεις για μπαράζ σε περίπτωση ισοβαθμίας σε κορυφή και ουρά

Οι ιταλικές ομάδες ετοιμάζουν πρόταση για μπαράζ σε περίπτωση ισοβαθμίας σε… κομβικές θέσεις της Serie A.

Δραστικές αλλαγές ενδέχεται να υπάρξουν στη Serie A από τη νέα σεζόν. Οι ομάδες σκέφτονται να κάνουν μια ριζοσπαστική πρόταση, η οποία μπορεί να αλλάξει κατά κάποιο τρόπο τις ισορροπίες αλλά να κάνει και πιο δίκαιο το πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, στις 24 Ιουνίου αναμένεται να διεξαχθεί η κλήρωση για τη Serie A της νέας σεζόν, με τις ομάδας να καταθέτουν πρόταση για τη διεξαγωγή αγώνα μπαράζ σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κορυφή και την ουρά της βαθμολογίας.

Εφόσον, λοιπόν, οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας ισοβαθμούν στην κορυφή στο τέλος του πρωταθλήματος, τότε θα δίνουν έναν αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο για το σκουντέτο. Δεν θα μετράνε δηλαδή τα μεταξύ τους παιχνίδια!

Το ίδιο θέλουν να ισχύσει και σε περίπτωση ισοβαθμίας στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, με ομάδα κάτω από τη ζώνη και ομάδα πάνω από αυτή που θα έχουν τους ίδιους βαθμούς. Πάλι ένα μονό μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο, αφήνοντας απ’ έξω τα μεταξύ τους ματς και τα κριτήρια ισοβαθμίας.

Βέβαια, δεν θα ισχύει το ίδιο στις θέσεις της Ευρώπης αφού φαίνεται πως οι ομάδες καλύπτονται με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x