Γενικά

«Ο Γκούντελι το τελευταίο πέναλτι; Οριζόντιο δοκάρι κι έξω»: Τι μας έμεινε από το Καραϊσκάκη

Το sport-fm.gr κάνει έναν απολογισμό όσων έγιναν το βράδυ της 16ης Αυγούστου στο Καραϊσκάκη, εντός κι εκτός γηπέδου, στο πλαίσιο του UEFA Super Cup ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Σεβίλλη.

Τα φώτα στο Καραϊσκάκη άργησαν να σβήσουν. Έπαιξε ρόλο και το ματς, που κρίθηκε στα πέναλτι –πράγμα λογικό από τη στιγμή που είχε αναλάβει το live event για λογαριασμό του sport-fm.gr ο γράφων! Πάλι καλά που δεν υπάρχει πλέον παράταση στο UEFA Super Cup...

Η Μάντσεστερ Σίτι έφυγε από τον Πειραιά με το τρόπαιο στις αποσκευές της, έχοντας υποχρεώσει σε μία ακόμη ήττα στον θεσμό τη Σεβίλλη. Εάν το Europa League είναι ο θεσμός τους, το ευρωπαϊκό Super Cup είναι μάλλον ο κρυπτονίτης τους...

Ήταν όμορφη η βραδιά της 16ης Αυγούστου για όσους μπόρεσαν να βρεθούν στο γήπεδο του Ολυμπιακού. Ασφαλώς πολλά τεράστια κλαμπ έρχονται σχεδόν κάθε χρόνο στο «Γ. Καραϊσκάκης» ελέω των υποχρεώσεων των Πειραιωτών στην Ευρώπη, όμως το να δεις δύο συλλόγους του εξωτερικού σε αυτό, είναι κάτι διαφορετικό.

Είχε ξαναγίνει το 2021, όταν η UEFA είχε ορίσει την έδρα του ελληνικού συλλόγου για το ματς της Άρσεναλ με την Μπενφίκα στο Europa League. Εποχές κορωνοϊού, μοιάζουν μακρινές αλλά είναι πιο κοντινές απ’ όσο νομίζουμε.



Sold out μπορεί να μην έγινε, όμως περίπου 30.000 οπαδοί βρέθηκαν εκεί. Σίγουρα έπαιξε τον ρόλο της η εποχή, μπόλικοι Έλληνες έχουν... διαφύγει σε εξοχές και νησιά, συνεπώς δεν έδωσαν το παρών. Υπό άλλες συνθήκες, δεν θα έμενε ούτε ένα μαγικό χαρτάκι απούλητο. Το έπραξαν βέβαια οι φίλοι της Σίτι και της Σεβίλλης, με τους μεν να είναι περισσότεροι αλλά τους δε πιο θορυβώδεις.

Ήδη μιάμιση με μία ώρα πριν τη σέντρα οι Ανδαλουσιάνοι είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους, τοποθετημένοι στο ένα πέταλο και στο κόρνερ. Από την άλλη πλευρά θα έβρισκε κανείς τους «πολίτες», πιο... σπαρμένους. Όποτε αποφάσιζαν να υπενθυμίσουν πως είναι εκεί όμως, το έκαναν με επιτυχία, κι ας τους έλειπε η οργάνωση των αντιπάλων τους όσον αφορά στην κερκίδα.

Το γήπεδο σείστηκε όταν έκανε την εμφάνισή του για προθέρμανση ο Ιβάν Ράκιτιτς, ενώ καθολική ήταν η αποδοχή για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Δεν έχουν και τίποτα εναντίον του, στην τελική, οι Σεβιγιάνοι...



Η ώρα περνά, η προθέρμανση τελειώνει, ένα όμορφο σκηνικό στήθηκε πριν τη σέντρα, με τα... σεντόνια με το έμβλημα του θεσμού και των δύο ομάδων να κάνουν την εμφάνισή τους. Μαζί και δύο κίονες, αλλά και οι λέξεις Αθήνα-Πειραιάς 2023.

Ενός λεπτού σιγή για τον αδικοχαμένο Μιχάλη Κατσούρη. Τηρήθηκε ευλαβικά από τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, με εξαίρεση 2-3 αχαρακτήριστους στην απέναντι πλευρά του γηπέδου που ενδεχομένως να μην καταλάβαιναν καν τι ακριβώς συνέβαινε. Ένας μπόμπιρας δε, κάπου στη λαοθάλασσα, έκλαιγε γοερά. Αυτός σίγουρα δεν καταλάβαινε...

Για το αγωνιστικό κομμάτι, πολλά πολλά δεν χρειάζονται. Έχουν γραφτεί. Αξίζει να υπενθυμιστεί όμως το πάθος των Σεβιγιάνων. Η απότομη γιούχα όταν συνέβαινε κάτι που δεν τους άρεσε, το ξέσπασμα στην υπέροχη κεφαλιά του Εν Νεσίρι για το 1-0.

Όταν ο Έντερσον πήγε στην εστία μπροστά στον κόσμο της κατόχου του Europa League, ξαφνικά η Σίτι εξαφανίστηκε. Όμως ο Βραζιλιάνος ήταν ανίκητος κάτω από τα δοκάρια και στερούσε διαρκώς το δεύτερο γκολ στον Μαροκινό, μετά τις επελάσεις του Οκάμπος.



Μία φάση χρειάστηκαν οι «πολίτες» και όλα άλλαξαν. Αυτός ο ξανθός διάολος που λέγεται Πάλμερ άφησε ανήμπορο να αντιδράσει τον Μπόνο με μία κεφαλιά-λουκούμι. Ένας τρομερός μεσοεπιθετικός, που πρόσφατα είχε σκοράρει εντυπωσιακά και ενάντια στην Άρσεναλ.

Η σεβιγιάνικη οπισθοχώρηση δεν συνοδεύτηκε με την ανατροπή. Τέλος, 1-1, πέναλτι. Μπροστά στην κερκίδα των οπαδών της Σίτι, όλοι ευστόχησαν εκτός του τελευταίου. «Ο Γκούντελι το τελευταίο πέναλτι; Οριζόντιο δοκάρι κι έξω» ανέφερε –true story- παραδίπλα ο Γιώργος Τσανάκας. Το δες, το ‘παιξες; Όπως τα είπε, έγιναν. Όπως είχε προβλέψει και το 4-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά του Champions League. Άλλη ιστορία αυτή, για άλλη στιγμή.

Ένας ακόμη χαμένος τελικός Super Cup για τη Σεβίλλη, το πρώτο τρόπαιο για τους «πολίτες», στα χέρια του Κάιλ Γουόκερ και στον φαληρικό ουρανό.

Τα θέλουν όλα, το είπε και ο Πεπ μετά το ματς. Αφού αποθεώθηκε και αποθέωσε κι εκείνος τους οπαδούς των Ανδαλουσιάνων στον γύρο του θριάμβου. Το σκηνικό βάφτηκε γαλάζιο, ο Καταλανός φρόντισε πρώτα να συγχαρεί τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και εν συνεχεία να πανηγυρίσει.



«Μας λείπει ένα τρόπαιο, ίσως γίνει τον Δεκέμβριο» σχολίασε ο Γκουαρδιόλα έχοντας στρέψει το βλέμμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Προέχουν βέβαια μπόλικα άλλα ματς, ξεκινώντας από αυτό με τη Νιουκάστλ, το προσεχές Σάββατο (19/08).

«Ευχαριστούμε την Premier League που μας έβαλε να παίξουμε Σάββατο και όχι Κυριακή ή Δευτέρα» ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου. Τα έχει ξαναπεί για το ανελέητο πρόγραμμα των αγγλικών και όχι μόνο ομάδων, κι αυτός και ο Γιούργκεν Κλοπ.

Σε ερώτηση δε του sport-fm.gr για το αν αλλάζει η νοοτροπία μιας ομάδας και αn δέχεται πλήγμα το κίνητρό της μετά την άφιξη στη... γη της επαγγελίας (λέγε με Champions League), υπενθύμισε τις συνεχόμενες επιτυχίες στην Premier League, παραδεχόμενος δε πως «αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στα καλύτερά μας. Ξέρω όμως τους παίκτες και το επιτελείο και ξέρω πως θα παλέψουμε».

Super Cup: Τι μας έμεινε από το Καραϊσκάκη

Γύρω στη μία και μισή, το σκηνικό είχε ξεκινήσει σιγά σιγά να αλλάζει. Οι θριαμβευτές της Σίτι μπήκαν στο πούλμαν για να αποχωρήσουν, υπό το βλέμμα μερικών δεκάδων ανθρώπων που του χάζευαν από μακριά. Μερικοί ήλπιζαν για μια φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο, όμως τα μέτρα ασφαλείας το απαγόρευαν ρητά. Ένας πιτσιρίκος με φανέλα του Έρλινγκ Χάαλαντ ανέβηκε στους ώμους του πατέρα του, επιχείρησε να χαιρετήσει τον Νορβηγό που είχε πάρει θέση στο λεωφορείο.

Κρίνοντας από την ενθουσιασμένη αντίδραση του μικρού δευτερόλεπτα αργότερα, ο Σκανδιναβός παικταράς είχε, προφανώς, ανταποκριθεί στη χαιρετούρα...

Με τα πολλά, η πολυπόθητη επιστροφή στο σπίτι, μετά από ένα άκρως απαιτητικό –και γεμάτο υγρασία, όπως τόνισαν και τα αγγλικά ΜΜΕ- βράδυ έλαβε χώρα γύρω στις δύο και κάτι τα ξημερώματα. Γαλάζιες και ερυθρόλευκες εικόνες, μερικές κατεβασιές του Οκάμπος, ένα σόου του MVP Πάλμερ, ένα ατελείωτο live event, μια προφητεία για το κρίσιμο πέναλτι, μία σύντομη επικοινωνία με τον Πεπ, μπόλικο άγχος και ιδρώτας, ραντεβού τώρα στην επόμενη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x