Σε ένα ντέρμπι που θα μπορούσε να διεξάγεται στο πλαίσιο της Σούπερ Λίγκας και όχι για την 11η αγωνιστική της Football League, ο Παναιτωλικός επικράτησε 2-1 του ΟΦΗ. Στο κατάμεστο από 6.000 φιλάθλους γήπεδο του Αγρινίου, η ομάδα του Γιάννη Νταλακούρα κατάφερε να νικήσει τους αξιόμαχους Κρητικούς που έδειξαν ότι και αυτοί μπορούν να βρεθούν στα «σαλόνια» της μεγάλης κατηγορίας. Ένα βαθμό πίσω από τονμ πρωτοπόρο ΠΑΣ Γιάννινα πλέον οι Αγρινιώτες, μετά το 0-0 που έφεραν οι Ηπειρώτες με τον Διαγόρα.
Καούνος: ''Δουλειά μου είναι το γκολ''.
Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 26’ όταν Γκούρμα και Καούνος συνδυάστηκαν επιτυχημένα μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι ίδιοι ποδοσφαιριστές συνεργάστηκαν και στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του Αγρινίου, αλλάζοντας αυτή τη φορά ρόλους. Ο Καούνος ήταν αυτός που κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Γκούρμα, ο οποίος και χρίστηκε σκόρερ με την έναρξη του δευτέρου μέρους.
Ο ΟΦΗ είχε καταφέρει να ισοφαρίσει στο 36’ με τον Γιακούμπου ο οποίος νίκησε στο σπριντ τους αμυντικούς του Παναιτωλικού και πλάσαρε σωστά τον Βεζυρίδη.
Οι Αγρινιώτες έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη, αφού στο δεύτερο μέρος ήταν καλύτεροι, ενώ στο πρώτο μέρος το ματς ήταν πιο ισορροπημένο.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Παναιτωλικός (Γιάννης Νταλακούρας): Τζενάμο, Ρότσα (69' Παλαιολόγος), Γκόλιας, Κούσας, Αναστασιάδης, Μουμίν, Δέντσας, Θεοδωρίδης, Παππάς (62' Μπαϊκαρά), Γκούρμα (66' Γκούνκελ), Καούνος.
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Πίτσος, Μπερτίν, Κιάσσος, Λιαπάκης (58' Μπούρμπος), Κάλαϊτζιτς, Μπούρμπος, Ψωμάς, Αγρίτης (46' Νικλητσιώτης), Γκουέϊ, Γιακούμπου (78' Ουκάρ).
«Στο πρώτο μέρος είχαμε κατοχή μπάλας, αλλά δεχθήκαμε γκολ. Καταφέραμε όμως να ισοφαρίσουμε. Νομίζω ότι στο δεύτερο γκολ του Παναιτωλικού υπάρχει επιθετικό φάουλ», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο αμυντικός του ΟΦΗ, Κώστας Κιάσσος.
Από την πλευρά του Παναιτωλικού δηλώσεις έκανε ο Ανέστης Αναστασιάδης, ο οποίος είπε: «Πήραμε τρεις βαθμούς που θα μας φανούν πολύ χρήσιμοι στη συνέχεια. Ο κόσμος μας αποτελεί τον 12ο παίκτη. Όποια ομάδα καταφέρει να δείξει σταθερότητα, θα πανηγυρίσει και την άνοδο».
Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής
Σάββατο, 28/11
Τρίκαλα-Πιερικός 1-2
(41' Μανουσάκης - 45', 53' Γκουγκουλιάς)
Ιωνικός-Βέροια 0-0
Κυριακή, 28/11
Καλλιθέα-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1
(62’ Ζουμπουλάκης, 79’ Κισκαμπάνης - 45’ Ραονέ)
Πανθρακικός-Εθνικός Αστέρας 1-2
(32’ Ρομπέρ - 1’ Παλάσκας, 45’+1’ Φραντζεσκί)
Εθνικός-Δόξα Δράμας 2-2
(26’ Ουατάρα, 77’ πεν. Κορακάκης - 11’ Γελαδάρης, 48’ Μαρκόφσκι)
Ηλιούπολη-Θρασύβουλος 1-0
(78’ Νατσέφσκι)
Αγροτικός Αστέρας-Λεβαδειακός 0-1
(66’ Πόποβιτς)
Δευτέρα 29/11
Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-1
(26’ Καούνος, 47’ Γκούρμα - 36’ Γιακούμπου)
Διαγόρας-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Η επόμενη αγωνιστική (12η)
Καλλιθέα-Παναιτωλικός
ΟΦΗ-Πανθρακικός
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ιωνικός
Εθνικός Αστέρας-Εθνικός
Βέροια-Διαγόρας
Δόξα Δράμας-Ηλιούπολη
ΠΑΣ Γιάννινα-Τρίκαλα
Θρασύβουλος-Αγροτικός Αστέρας
Λεβαδειακός-Πιερικός
Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






