Super League 2

Γκορντεζιάνι: «Η κλήση στην πρώτη ομάδα είχε γίνει από τον Φερέιρα»

Συνέντευξη σε Μέσο της Θεσσαλονίκης παραχώρησε ο Βασίλης Γκροντεζιάνι, με τον 20χρονο επιθετικός του ΠΑΟΚ Β΄ να μιλάει για τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Στην «Metrosport» παραχώρησε συνέντευξη ο Βασίλης Γκροντεζιάνι, στην οποία μίλησε για τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League 2, τονίζοντας πως θα είναι πιο δυνατοί τη νέα σεζόν.

Ο 20χρονος επιθετικός της Β’ ομάδας του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε επίσης και στους προπονητές που είχε στον «δικέφαλο του Βορρά», ενώ είπε και για ποιόν λόγο φοράει κοντές κάλτσες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Metrosport»:

Βασίλη η φετινή ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά για εσένα, ξεκίνησε με ένα γκολ στην πρώτη ομάδα και συνεχίστηκε με έναν τραυματισμό, πως την έζησες εσύ;

«Στην αρχή ήταν πολύ καλά γιατί είχα πάρει τα πάνω μου, είχα ξεκινήσει να κάνω προπονήσεις με τους… μεγάλους και γνωστούς παίκτες που μέχρι τότε τους έβλεπα να πετυχαίνουν. Στη συνέχεια έχασα δύο σημαντικούς μήνες από τον τραυματισμό μου στον ώμο, δυσκολεύτηκα να βρω τον εαυτό μου και ακόμα δεν έχω καταφέρει να φτάσω στο επίπεδο που ήμουν πριν το χτύπημα».

Υπήρξε για εσένα μία μετάβαση από το επίπεδο της Κ19 στη Β ομάδα, πως θα χαρακτήριζες την πρώτη χρονιά αυτού του εγχειρήματος;

«Από την Κ19 στο να πηγαίνεις σε αντρικό ποδόσφαιρο είναι μία ιδιαίτερη μετάβαση, είναι πιο ανταγωνιστικό, και μέχρι να το βρούμε σαν ομάδα και όχι ατομικά, δυσκολευτήκαμε στην αρχή, το βρήκαμε στη συνέχεια αλλά θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι για την επόμενη αγωνιστική περίοδο».

Για εσένα ατομικά;

«Είχα απέναντι μου ποδοσφαιριστές έμπειρους στις αντίπαλες άμυνες, Ήξεραν την επόμενη κίνηση μου, αλλά ήταν καλύτερα όσο περνούσαν τα χρόνια. Χρειάστηκα ωστόσο βελτίωση σε όλους τους τομείς, ανέβηκα πολλά λέβελ επάνω, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά».

Τώρα που ολοκληρώθηκε η χρονιά, τι κρατάς και τι αφήνεις;

«Σίγουρα Θα αφήσω πίσω τον τραυματισμό μου, αλλά κρατάω τη βελτίωση και την προπόνηση που έκανα».

Οι… κοντές κάλτσες είναι γούρι και πως προέκυψαν;

«Δεν ήταν κάτι συγκεκριμένο, δεν είχα δει , επειδή έχω μεγάλες γάμπες και πόδια, με έσφιγγε η κάλτσα και ένιωθα ελεύθερος και είναι και θέμα τύχης, το θεωρώ και λίγο γούρι. Ήταν λίγο πιο «άγριο» από ότι μου έλεγαν, δεν με πείραζαν ιδιαίτερα στην ομάδα ούτε κάποιος προπονητής είχε κάνει κάποια παρατήρηση».

Αγωνιστικά, ποια στοιχεία θεωρείς ότι σε διακρίνουν;

«Κρατάω τη μπάλα χαμηλά, έχω το τάιμινγκ στο σκοράρισμα για τη σωστή κίνηση και κατά 99% όταν είμαι στην περιοχή με τη μπάλα, είναι γκολ!»

Από Άκπομ, Ολιβέιρα, Τσόλακ και Σφιντέρσκι, έχεις μάθει πράγματα μέσα από τις προπονήσεις;

«Πολλές φορές μέσα στην προπόνηση, μου έδινε συμβουλές ο Ακπομ, είναι ο παίκτης με τον οποίο θα έλεγα πως ήρθα πιο κοντά. Πιο συγκεκριμένα μου έδινε συμβουλές για την κίνηση στο πρώτο δοκάρι. Θυμάμαι ήταν μία προπόνηση που κάναμε με την πρώτη ομάδα, και ο Λουτσέσκου ήθελε την κίνηση στο πρώτο δοκάρι, εγώ δεν μπορούσα να την βγάλω και μετά ήρθε μου έδειξε ο Άκπομ και το πέτυχα. Αν μπορούσα να πάρω κάτι από τον Τσούμπα θα ήθελα το τάιμινγκ στο γκολ».

- Η πορεία σου στον ΠΑΟΚ Β και τα όσα είχες δείξει από την προηγούμενη χρονιά στην Κ19, πιστεύεις ότι θα μπορούσες να έχεις διεκδικήσει αγωνιστικό χρόνο και στους… μεγάλους ή είναι νωρίς ακόμα;

«Πιστεύω ότι λίγα λεπτά θα μπορούσα να έχω διεκδικήσει, αλλά χρειάζομαι ακόμα ψήσιμο και δουλειά για να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο».

Υπήρξε κάποια στιγμή που ένιωσες ότι… την είδες;

«Είμαι ταπεινός, δεν την έχω δει ποτέ. Είμαι από γήπεδο στο σπίτι και μετά πάλι σπίτι».

Ποδοσφαιρικά ποιο σύστημα σου ταιριάζει περισσότερο Βασίλη;

«Εμένα μου αρέσει το 4-4-2 με έναν ακόμα δίπλα μου, με ένα ψεύτικο «9» , μου ταιριάζει το κάθετο παιχνίδι και να κάνω την διαγώνια κίνηση».

Έχεις αγωνιστεί με τον Πάμπλο Γκαρσία, τον Αμπέλ Φερέιρα, τον Στέλιο Μαλεζά και τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τι διαφορές έχεις δει σε αυτά που θέλουν από εσένα;

«Η κλήση στην πρώτη ομάδα είχε γίνει επί εποχής Φερέιρα, όταν οι παίκτες είχαν φύγει για τις εθνικές τους ομάδες, ο ίδιος την ώρα της προπόνησης διόρθωνε επί τόπου αν έκανες κάτι λάθος. Ωστόσο και οι 3 ήταν διαφορετικοί προπονητές, με τον Γκαρσία δούλεψα πολύ περισσότερο , από την Κ19 και στη Β ομάδα. Ο Λουτσέσκου και ο Γκαρσία μου ζητούσαν την πίσω κίνηση ενώ με τον Μαλεζά ήμουν πιο ελεύθερος στο παιχνίδι και την κατοχή της μπάλας».

Ποιο παιχνίδι θα ήθελες να παίξεις ξανά και ποιο γκολ δεν θα ξεχάσεις Βασίλη;

«Με τον Άρη στην Κ19 που πήραμε τη χρονιά το παιχνίδι στην έδρα. Ήταν το παιχνιδι που αν κερδίζαμε παίρναμε το πρωτάθλημα, εκτός έδρας, μου αρέσει το συναίσθημα να μπαίνεις στην έδρα του αντιπάλου, είναι το έξτρα κίνητρο, ότι από τη στιγμή που λένε για εμένα πριν τη σέντρα, θέλω να τους δώσω κάτι να συζητούν. Επίσης, δεν θα ξεχάσω το γκολ με τον Βόλο και θέλω να σκοράρω ξανά με την πρώτη ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x