Super League 2

Δήλωση ανόδου από την Καλαμάτα και στο +5 απο Πανιώνιο!

Η Καλαμάτα λύγισε τον Πανιώνιο στο ντέρμπι κορυφής με σκορ 2-0, αύξησε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς και κλείδωσε ουσιαστικά την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του Β' ομίλου της Super League 2.

Η Καλαμάτα έδωσε συνέχεια στο εντυπωσιακό σερί της και με μια εμφάνιση αντάξια πρωταθλήτριας υπέταξε τον Πανιώνιο με σκορ 2-0 για τη 16η αγωνιστική του Β' ομίλου της Super League 2, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ανόδου.

Η «Μαύρη Θύελλα» έφτασε τις εννέα συνεχόμενες νίκες και άνοιξε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς από τους «κυανέρυθρους», φτάνοντας τους 44 έναντι 39 των «κυανέρυθρων», κλειδώνοντας ουσιαστικά την πρωτιά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος

Η Καλαμάτα επιβεβαίωσε την ανωτερότητά στο τέλος με Βαφέα και Τσέλιο, ενώ νωρίτερα ο Γιαννακόπουλος είχε αποκρούσει το πέναλτι του Παμλίδη. Διαμαρτυρίες από τον Πανιώνιο για πέναλτι του Οικονόμου δευτερόλεπτα πριν από το 2-0.



Το ματς:

Καλύτερη η Καλαμάτα στο πρώτο ημίχρονο, κρατώντας τον Πανιώνιο μακριά από την εστία της χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ψηλά, έλεγξαν τον ρυθμό και έπαιξαν σχεδόν μόνιμα στο μισό των φιλοξενούμενων, πατώντας αρκετές φορές περιοχή, χωρίς όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη κλασική ευκαιρία.

Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη είχε καλά διαστήματα, όπου μέσα από την ένταση και την πίεση θα μπορούσε να βρει γκολ, όμως της έλειψε η καθαρή τελική επιλογή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της ήρθε στο τέλος του πρώτου μέρους, όταν από κοντά ο Μάντζης, έπειτα από το παράλληλο γύρισμα του Τσέλιου, δεν κατάφερε να βρει εστία.



Από την άλλη, ο Πανιώνιος δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι του. Ο Κολοβός ήταν καλά κλεισμένος και δεν μπόρεσε να οργανώσει, γεγονός που οδήγησε τους «κυανέρυθρους» κυρίως σε μακρινές μπαλιές και γρήγορη απώλεια κατοχής. Αμυντικά, πάντως, ο Αυλωνίτης ξεχώρισε, καθαρίζοντας αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις και βοηθώντας την ομάδα του να αντέξει.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Πανιώνιος ανέβασε την απόδοσή του και επέλεξε έναν πιο ορθολογικό τρόπο παιχνιδιού. Έδειξε περισσότερη υπομονή και έπαιξε πιο κάθετα, δημιουργώντας μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης δύο καλές ευκαιρίες με τους Μωραΐτη και Κολοβό.



Πάνω, όμως, που οι φιλοξενούμενοι είχαν βρει ρυθμό και αυτοπεποίθηση, λίγο έλειψε να πληρώσουν μια στιγμιαία έλλειψη συγκέντρωσης. Στο 60', ο Κατάλντι βγήκε απέναντι από τον Γιαννακόπουλο και στην προσπάθειά του να τον περάσει κέρδισε πέναλτι, όμως ο Έλληνας τερματοφύλακας πήρε το αίμα του πίσω, αποκρούοντας στην αριστερή του γωνία την εκτέλεση του Παμλίδη.



Η Καλαμάτα δεν τα παράτησε και τελικά δικαιώθηκε. Στο 82', ο Μορέιρα εκτέλεσε το φάουλ και για πρώτη φορά στο ματς παίκτης των γηπεδούχων κέρδισε εναέρια μονομαχία στην περιοχή του Πανιωνίου. Ο Βαφέας, από το ύψος του πέναλτι, έπιασε την κεφαλιά και έλυσε τον «γόρδιο δεσμό» για το 1-0.



Σκορ το οποίο δεν έμεινε εκεί, καθώς μετά από ωραία ενέργεια του Τσέλιου και τελείωμα στη δεξιά γωνία του Γιαννακόπουλου, διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα. Δευτερόλεπτα, ωστόσο, πριν από την επίτευξη του δευτέρου τέρματος της Καλαμάτας, οι «κυανέρυθροι» διαμαρτύρονται για πέναλτι του Οικονόμου σε προσπάθεια του Βενάρδου.



Ενδεκάδες:

Καλαμάτα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γκέλιος, Βαφέας, Στρούγγης, Τάχατος (85' Σιλά), Καλουτσικίδης, Οικονόμου, Κατάλντι, Τσέλιος, Παμλίδης (76' Μιράντα), Μάντζης (62' Κωτσόπουλος), Μορέιρα (85' Τσελεπίδης).

Πανιώνιος (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιαννακόπουλος, Βενάρδος, Ζούλιας, Αυλωνίτης, Κιάκος, Στούπης (87' Βοΐλης), Μπελμόντ (72' Μπεχαράνο), Κολοβός (81' Παπαγεωργίου), Κρητικός (46' Γιάκοβλεφ), Μόρσεϊ (72' Φαν ντερ Βάτερ), Μωραΐτης.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης
Βοηθοί: Μπουξμπάουμ, Παγουρτζής
Τέταρτος: Μπεκιάρης

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής

Α' Όμιλος

Σάββατο 10/01

Νίκη Βόλου-Ηρακλής 1-1
Καμπανιακός-Μακεδονικός 2-1
Νέστος Χρυσούπολης-ΠΑΟΚ Β 0-2

Κυριακή 11/01

ΠΑΣ Γιάννινα-Asteras AKTOR B 1-1
Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0

Β' Όμιλος

Σάββατο 10/01

Athens Kallithea FC-Παναργειακός 1-1
Αιγάλεω-Ελλάς Σύρου 0-2

Κυριακή 11/01

Καλαμάτα-Πανιώνιος 2-0
Ολυμπιακός Β-Μαρκό 1-0
Χανιά-Ηλιούπολη 0-2

Επόμενη αγωνιστική

Α Όμιλος
Ηρακλής-Αναγέννηση Καρδίτσας
Asteras AKTOR-Καμπανιακός
Νίκη Βόλου-Νέστος Χρυσούπολης
Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα
Μακεδονικός-ΠΑΟΚ Β

Β Όμιλος
Παναργειακός-Καλαμάτα
Ηλιούπολη-Ολυμπιακός Β
Χανιά-Αιγάλεω
Μαρκό-Athens Kallithea
Πανιώνιος-Ελλάς Σύρου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x