Super League 2

Ανδρέας Τετέι-Μιχάλης Κουϊρουκίδης: Από μια ντουζίνα γκολ… συν μία κούπα!

Ανδρέας Τετέι και Μιχάλης Κουϊρουκίδης έχουν μετρήσει μαζί 24 γκολ, οδήγησαν την Κηφισιά στη Stoiximan Super League και μίλησαν στο sport-fm.gr για όσα έκαναν και για όσα θα έρθουν.

Κηφισιά: Συνέντευξη Τετέι, Κουϊρουκίδη

Η σεζόν της Super League 2 ολοκληρώνεται, με το ενδιαφέρον στις πρώτες θέσεις να είναι μηδαμινό. Ξέρουμε ήδη τους πρωταθλητές, που θα βρεθούν του χρόνου στα σαλόνια, με τον Πανσερραϊκό να επιστρέφει μετά από δώδεκα χρόνια και την Κηφισιά να γράφει ιστορία, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της μια θέση στη Stoiximan Super League!

Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη έκοψε πρώτη το νήμα στον 2ο όμιλο αφήνοντας πίσω της ομάδες όπως η Athens Kallithea, ο Απόλλων Σμύρνης και η Καλαμάτα, ανεβαίνοντας στην κορυφή από τις πρώτες αγωνιστικές και διατηρώντας τη θέση της μέχρι τέλους.

Πολλοί παίκτες των πρωταθλητών ξεχώρισαν, ωστόσο ιδιαίτερη μνεία επιβάλλεται να γίνει στο επιθετικό δίδυμο της Κηφισιάς. Ο Πετράκης αποφάσισε να χρησιμοποιήσει σχήμα με δύο φορ, τοποθετώντας εκεί τον Ανδρέα Τετέι και τον Μιχάλη Κουϊρουκίδη.

Από τη μία ο ενθουσιασμός και η εκρηκτικότητα, από την άλλη η εμπειρία και η εκτελεστική δεινότητα. Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν μετρήσει από δώδεκα γκολ ο καθένας στο πρωτάθλημα, αμφότεροι σε 24 συμμετοχές, δημιουργώντας ένα δίδυμο που προξενούσε τεράστια προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες και συνεισέφερε σχεδόν το 40% των τερμάτων της ομάδας τους!

Οι δύο γκολτζήδες μίλησαν στο sport-fm.gr και τον Γιάννη Πολιά για όσα πέτυχαν τη σεζόν που ολοκληρώνεται σύντομα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και το μέλλον.

Δίδυμο... φωτιά στην επίθεση



Η κίνηση του κόουτς Πετράκη να χρησιμοποιήσει σύστημα με δύο σέντερ φορ εξελίχτηκε σε... ματ. Ο Μιχάλης Κουϊρουκίδης δεν έκρυψε πως αρχικά δεν ήξερε πώς θα λειτουργούσε ο εν λόγω σχηματισμός, ωστόσο γρήγορα κατάλαβε!

Με δικά του λόγια, «όταν ξεκινήσαμε δεν ήξερα πώς θα λειτουργήσει, ήταν κάτι που δεν είχα ξανακάνει. Δεν θυμάμαι άλλη ομάδα με δύο σέντερ φορ! Αλλά από την πρώτη μέρα που έπαιξα με τον Τέτο μπροστά, φάνηκε ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα.



Αυτή η δυάδα νομίζω ήταν ένα από τα μεγάλα αβαντάζ της ομάδας, δεν ήξεραν ποιον να μαρκάρουν. Μπορεί ο Τέτο να έβγαινε στο πλάι και να έκανε ντρίμπλες και όλη τη... βρώμικη δουλειά και εγώ να του έκανα απλά μια κάθετη κι έτσι να παίρναμε το ματς. Ή μια άλλη μέρα εγώ να κατεβαίνω σαν δεκάρι και ο Τέτο να φεύγει στον χώρο, έχει σκοράρει πολλές φορές έτσι. Ευλογία που παίζαμε μαζί, είχαμε τρομερή χημεία.

Την πρώτη χρονιά, που δεν γνωριζόμασταν, που έπαιζε ο ένας και ο άλλος όχι, υπήρχε ανταγωνισμός, ο καθένας ήθελε να παίζει. Φέτος δεν το είχαμε αυτό και βγήκε και στο παιχνίδι. Υπάρχουν σέντερ φορ στη Β’ κατηγορία με περισσότερα γκολ από εμάς. Αλλά νομίζω τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας δεν ήταν κανένας».


Ο δε Αντρέας Τετέι, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το πώς τσούλησε το 3-5-2.

«Ήταν πολύ καλύτερα που αρχίσαμε να παίζουμε με δύο σέντερ φορ, όταν παίζει ο ένας και ο άλλος είναι στον πάγκο, είναι λίγο δύσκολο, γιατί αν πάθει κάτι ο ένας, μπορεί ο άλλος να μην έχει τον απαιτούμενο ρυθμό. Το να παίζουμε και οι δύο και να είμαστε... φωτιά ήταν το καλύτερο, έχουμε βοήθειες, στην επίθεση, στην άμυνα, στις κινήσεις που έκανα, τραβούσε τον παίκτη ο Μιχάλης, ήταν πιο εύκολο για μας.



Βοηθούσαμε και στην άμυνα, όταν είχε ο αντίπαλος ελεύθερο, ξεκινούσε από εμάς η άμυνα, φτύναμε αίμα και οι δύο. Εγώ σε κάποιες φάσεις μπορεί να είχα φτάσει μέχρι και την άμυνά μας για να πιέσω κάποιον και να τον κόψω πριν την περιοχή. Τα δίναμε όλα».


Στόχος η άνοδος αλλά... χαμηλά η μπάλα



Με δύο φορ ή χωρίς πάντως, η διοίκηση του συλλόγου είχε θέσει εξαρχής ως στόχο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία. Χωρίς πολλές κουβέντες και φωνές προς τα έξω, στην ομάδα των βορείων προαστίων στόχευαν στην πρωτιά.

«Η διoίκηση είχε θέσει ως στόχο την άνοδο, εγώ έλεγα θα δούμε πώς θα πάει, ματς με ματς, ήμασταν ακόμα νέα ομάδα στην κατηγορία, ήταν η δεύτερη σεζόν στη Super League 2, αλλά ο πρόεδρος το είχε πει από την πρώτη μέρα στην προετοιμασία πως ο στόχος είναι η άνοδος. Κι ας μην το φωνάζουμε, εδώ μέσα ο στόχος μας είναι να πάρουμε τον τίτλο» ανέφερε ο Κουϊρουκίδης, που στάθηκε και στα παλαιότερο φορμάτ, όπου ο πρωταθλητής ενός από τους δύο ομίλους μπορούσε να μην προβιβαστεί.

«Το να παίζουμε και οι δύο και να είμαστε... φωτιά ήταν το καλύτερο»



«Πέρυσι και να έβγαινες πρώτος, δεν σήμαινε πως θα ανέβαινες κατηγορία. Ένα ακόμα από τα παράλογα σε αυτή τη χώρα, δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, είναι η ζωή, είναι η πολιτική, είναι όλα. Θα ήθελα να σταθώ στο θέμα της Βέροιας γιατί είναι κάτι που έχω συζητήσει και με στενοχωρούσε. Ανάγκασαν δύο ανθρώπους, του αδερφούς Μπίκα, να φύγουν από την ομάδα και η Βέροια φέτος παλεύει να σωθεί.

Δεν ξέρω τα οικονομικά αλλά σίγουρα θα υπάρχουν και προβλήματα όταν φεύγουν οι άνθρωποι που έδιναν τα χρήματα. Και βλέπεις μια ομάδα που πέρυσι, που λέει ο λόγος, όλοι θέλαμε να πάμε εκεί, φέτος να είναι στα Τάρταρα και παλεύει για την επιβίωσή της. Είναι απίστευτο, η πολιτεία, το κράτος, το ποδόσφαιρο ανάγκασαν αυτούς τους ανθρώπους να το κάνουν αυτό»
, τα λόγια του.

Το πλήγμα της διακοπής & η αδιαμφισβήτητη πρωταθλήτρια



Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας ταλαιπωρήθηκε από οργανωτικά προβλήματα. Μόλις Νοέμβριο ξεκίνησε η σεζόν, ενώ είχαμε και μια μεγάλη διακοπή μεσούσης της χρονιάς.

«Είμαι χρόνια σε αυτήν την κατηγορία, δεν θυμάμαι ποτέ να ξεκινά η Β’ εθνική πριν τα τοπικά» σχολίασε ο Κουϊρουκίδης, που εξήγησε πως «δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται το δεύτερο πρωτάθλημα να αρχίζει μετά από τα τοπικά, να μην υπάρχει πλάνο και οργάνωση.

Να ξέρουμε κι εμείς σαν άνθρωποι ότι θα ξεκινήσουμε τότε. Αρχίσαμε προετοιμασία 21 Ιουλίου, το πρωτάθλημα άρχισε Νοέμβριο, σταμάτησε μετά για 40 μέρες. Εμείς παίζαμε ασταμάτητα φιλικά και παραμέναμε σε μια πάρα πολύ καλή κατάσταση.



Έτσι όπως είχε δομηθεί η ομάδα, δεν θα βλέπατε αυτόν τον τελευταίο μήνα που ήταν κακός για μας. Θα ήμασταν φορμαρισμένοι μέχρι το τέλος και θα πηγαίναμε αν όχι τόσο καλά όσο στον Α’ γύρο, εξίσου καλά. Πληρώσαμε ακόμα κι αυτό, το ρόστερ έμεινε ίδιο, μόνο δύο παιδιά ήρθαν τον Γενάρη και ήμασταν φορτωμένοι. Ήταν ένα πλήγμα για μας η διακοπή.

Ψυχολογικά δεν μας ενόχλησε γιατί ήμασταν σε καλή κατάσταση και είχαμε τον ίδιο στόχο. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω, να πιστέψω πως γίνεται αυτό κάθε χρόνο. Το έχω βιώσει πολλές, φορές δεν μου έκανε εντύπωση καν».


Ο Τετέι από τη μεριά του, πρόσθεσε πως «κι εγώ δεν πίστευα πως είχαν αρχίσει τα τοπικά και η Γ’ Εθνική. Και πέρυσι είχε γίνει, ήταν χειρότερο, ήταν έτοιμοι να σφυρίξουν το ματς και μετά σου λέγανε πως δεν αρχίζει η 1η αγωνιστική, πάει για την άλλη εβδομάδα. Δεν ήξερα όμως πως κάθε χρόνο θα γίνονται τα ίδια.



Εμείς τελειώνουμε τη χρονιά 18 Ιουνίου και ανεβήκαμε, αυτό σημαίνει πως πρέπει να ξεκινήσουμε προετοιμασία πάλι αρχές Ιουλίου, η ξεκούρασή μας είναι ένα τίποτα. Η Stoiximan Super League έχει τελειώσει τόσο καιρό, ξεκουράζονται πλήρως. Για εμάς είναι λες και δεν παίρνουμε ρεπό»!


Παρά τις δυσκολίες, η Κηφισιά κατάφερε με ένα φοβερό νικηφόρο σερί στο ξεκίνημα της χρονιάς να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας, η οποία τη βοήθησε στη συνέχεια, όταν έγινε η... κοιλιά μετά τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης στη μέση της σεζόν. Στην τελική ευθεία, η ομάδα του βορείων προαστίων είδε την Athens Kallithea να πλησιάζει επικίνδυνα ωστόσο άντεξε στην πίεση.

«Στην αρχή με το μεγάλο σερί, είχαμε νικήσει και την Athens Kallithea και πιστέψαμε πως θα έρθει πιο εύκολα η άνοδος, ήμασταν +7 και στο +8» τα λόγια του Τετέι, που εν συνεχεία εξήγησε πως «ήρθε η διακοπή, κάναμε αυτά τα ματς και μας έκοψε τη φόρα που είχαμε και τους ποδοπατούσαμε όλους. Μετά τη διακοπή, ξεκίνησε η... κοιλιά της ομάδας, φάνηκε πως δεν ήμασταν οι ίδιοι, ήμασταν και λίγο κουρασμένοι.

Είχαμε όμως αυτό το μαξιλαράκι από το σερί στην αρχή. Και κακό ματς να κάναμε, δεν πέσαμε ποτέ από την κορυφή, για να μας πει κάποιος ότι άδικα πήραμε από το πρωτάθλημα. Δεν πέσαμε ποτέ από την κορυφή, ήμασταν πάντα πρώτοι και πρώτοι τερματίσαμε, δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα για μας. Το πήραμε με το σπαθί μας, πρώτοι ξεκινήσαμε, πρώτοι τερματίσαμε».




Ο Κουϊρουκίδης δεν παρέλειψε να συγχαρεί την Athens Kallithea και εν συνεχεία να συμφωνήσει με τον συμπαίκτη του πως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ομάδα τους!

Όπως είπε, «είχαμε έναν πολύ καλό αντίπαλο, την Athens Kallithea, που έκανε μαγική χρονιά και της αξίζουν συγχαρητήρια. Στον Α’ γύρο τη νικήσαμε πολύ άνετα εντός έδρας και, λόγω δικής μας χαλάρωσης, φέραμε το 3-3 αργότερα. Εκεί έγινε αυτό που κάναμε όλη τη χρονιά, δεν βάλαμε σκοπιμότητα στο παιχνίδι μας γι' αυτό και από το άνετο 3-1 που θα μπορούσε να γίνει και 4-1 με μια ευκαιρία του Γκίνη, από το πουθενά εμείς βάλαμε μια μπάλα στον άξονα από την άμυνα, έγινε το 2-3 και μετά ξανά από δικό μας φάουλ, κάνουμε ένα λάθος και έγινε το 3-3.

Ακόμα και την Athens Kallithea θα μπορούσαμε άνετα να τη νικήσουμε στο Ελ Πάσο. Δεν θα άλλαζε κάτι αλλά θα ήταν μια ακόμα δήλωση ότι ''είμαστε οι πρώτοι και σας νικήσαμε δύο φορές''.

Αυτό που είπε και ο Ανδρέας, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτήν την ομάδα, από την πρώτη μέρα είναι στην κορυφή και τελειώνει σε αυτή. Ακόμα και η ΑΕΚ που φέτος όλοι την παραδέχονται, ήταν κάποια στιγμή στο -8. Υπάρχει κάποιος να αμφισβητήσει την ΑΕΚ; Σχεδόν κανείς. Γιατί λοιπόν να το κάνει με την Κηφισιά που ήταν πρώτη από την αρχή ως το τέλος;



Όταν μπήκε το ''πρέπει'', η ομάδα λίγο στρεσαρίστηκε. Είχαμε συνηθίσει να σκοράρουμε από νωρίς και να ξεκλειδώνουμε τα ματς. Ο Αντρέας νομίζω έχει βάλει πολλά γκολ στο πρώτο ημίχρονο, είναι τεράστια βοήθεια. Ήμασταν μια ομάδα που δεν δεχόταν φάσεις και σκόραρε εύκολα και μετά το ματς γινόταν πολύ πιο απλό.

Όταν οι αντίπαλοι έπαιξαν με μεγαλύτερη σκοπιμότητα απέναντί μας και μπήκε το ''πρέπει'', η ομάδα στρεσαρίστηκε. Αλλά μέχρι εκεί. Εγώ ως μεγαλύτερος προσπαθούσα να το διαχειριστώ ως ένα φυσικό επόμενο, από το σημείο που ήμασταν πέρυσι ήμασταν ήδη καλύτερα. Πάμε να το χαρούμε, όσο δύσκολο και να 'ναι. Προσπαθούσαμε όλοι να αποβάλουμε αυτό το βάρος, ΟΚ, δεν έγινε στο 100% αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε».


Το μέλλον και οι... χαμένες ευκαιρίες



Με τη σεζόν βέβαια να φτάνει στο τέλος της, έρχεται η κουβέντα για την επόμενη μέρα. Ο Τετέι έχει συμβόλαιο για έναν χρόνο ακόμα, του Κουϊρουκίδη ολοκληρώνεται σύντομα.

«Αυτή τη στιγμή ξέρω ότι ακόμα είμαι στην Κηφισιά. Όλοι παίξαμε μεγάλο ρόλο φέτος, ο Μάικ σίγουρα πρέπει να μείνει και να παίξει Α’ Εθνική, του αξίζει αυτή η ευκαιρία» τα λόγια του νεαρού επιθετικού, με τον Κουϊρουκίδη να αναφέρει πως «δεν ξέρω ακόμα τίποτα, το συμβόλαιό μου τελειώνει σε μερικές μέρες, δεν έχω συζητήσει, θα δούμε. Η Α’ Εθνική θα ήταν η ανταμοιβή όλων αυτών των χρόνων.

«Kανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει αυτήν την ομάδα, από την πρώτη μέρα είναι στην κορυφή και τελειώνει σε αυτή»



Αν δεν παίζεις από μικρός εκεί, μετά είναι δύσκολο να ανέβεις. Έχω ξαναζήσει άνοδο από τη Β’ στην Α’ αλλά το συμβόλαιό μου δεν ανανεώθηκε με τον Ιωνικό, θα ήθελα φέτος να παίξω με τη Κηφισιά στη Stoiximan Super League. Όλα βέβαια είναι ρευστά, θα δούμε. Εμείς κάναμε τη δουλειά, είμαι χαρούμενος γι' αυτό και θα δούμε τι θα γίνει. Το ιδανικό θα ήταν να ξεκινήσουμε και του χρόνου παρέα με τον Ανδρέα και πιστεύω πως θα δείτε ακόμη καλύτερα πράγματα. Αν δείτε και τα ματς με ΟΦΗ, με ΑΕΚ, δείξαμε ότι μπορούμε.

Αν δείτε το ματς με τον ΟΦΗ, ξεκινάει και χάνουμε πολλές ευκαιρίες. Βάζουμε γκολ, χάνει 1-2 ευκαιρίες ο ΟΦΗ και μετά στο τέλος χάνουμε ξανά ευκαιρία. Δεν είναι ότι η Κηφισιά έπαιξε ταμπούρι και το έβαλε σε μια αντεπίθεση. Ακόμα και με την ΑΕΚ χάσαμε ευκαιρίες. Άνετα θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει, ενώ άλλες ομάδες δεν μπορούσαν να κάνουν ούτε ευκαιρία. Οι παίκτες της Κηφισιάς έχουν δείξει ότι μπορούν να σταθούν Α’ Εθνική.



Η οργάνωση της ομάδας είναι σε πολύ καλό επίπεδο, αγαπούν την ομάδα, έχουν μεράκι. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν ποδόσφαιρο και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, όπως ο Κοτσόλης. Μας προσέφεραν ό,τι χρειαζόμασταν και τους ευχαριστούμε, νομίζω πως κι εμείς το ανταποδώσαμε με το παραπάνω».


Κλείνοντας δε, επειδή ο σέντερ φορ δεν μπορεί να σκοράρει πάντα, έπεσε και η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Ποιος χάνει περισσότερες ευκαιρίες;

Η απάντηση δόθηκε χωρίς πολλά πολλά, με τον Τετέι να αποκρίνεται με ειλικρίνεια και τιμιότητα:

«Ποιος χάνει περισσότερες ευκαιρίες; Εγώ! Ξέρω πως έχω χάσει περισσότερες. Πιστεύω από το άγχος μου, κάποιες φορές παθαίνω... κοκομπλόκο στην περιοχή, ας πούμε με την Προοδευτική μπορούσα να καθαρίσω το παιχνίδι»...



Ο Κουϊρουκίδης έσπευσε να συμφωνήσει δίνοντας βέβαια την εξήγησή του και αποθεώνοντας τον συμπαίκτη του. Όπως είπε, «εγώ λίγο έχω λίγο καλύτερα τελειώματα λόγω ηλικίας πιστεύω, κι εγώ πιο μικρός είχα παραπάνω άγχος. Όχι ότι το έχω αποβάλλει στο 100%, φάνηκε και με την Καλαμάτα πρώτη φορά φέτος που είχα λίγο στρες, φάνηκε και στο πέναλτι, που γενικά τα έβαζα.

Ο Αντρέας σιγά σιγά θα το αποβάλλει και θα δείτε πολλά περισσότερα γκολ από αυτόν. Είναι ένας παίκτης που δημιουργεί και μόνος του ευκαιρίες, εγώ θέλω και βοήθεια από τους συμπαίκτες μου γιατί δεν είμαι τόσο γρήγορος και τόσο εκρηκτικός».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x