Super League 2

Με play off και play out η Super League 2, δέσμευση του Φούσεκ για τα τηλεοπτικά

Στο ΔΣ της Super League 2 αποφασίστηκε η διεξαγωγή play off και play out, ενώ η σέντρα πάει για 15/09. Υπόσχεση ότι το θέμα των τηλεοπτικών θα λυθεί άμεσα έδωσε ο Πετρ Φούσεκ.

ΔΣ με σημαντικές εξελίξεις και υπό το βλέμμα του εμπειρογνώμονα της FIFA, Πετρ Φούσεκ πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στα γραφεία της υπό σύσταση Super League 2.

Τα βασικά θέματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν δύο: Το format διεξαγωγής του πρωταθλήματος και αποφασίστηκε να διεξαχθεί με δύο φάσεις, την κανονική περίοδο και τα play off/play out με διπλούς αγώνες, αλλά και το σοβαρό ζήτημα των τηλεοπτικών που «πονοκεφαλιάζει» αρκετές ΠΑΕ. Στις 15 Σεπτεμβρίου το πιθανότερο να γίνει η σέντρα στο πρωτάθλημα.

Τα τηλεοπτικά
Αρχικά, στο ΔΣ της Λίγκας και έπειτα από ομόφωνη απόφαση των 12 ομάδων ζητήθηκε έως την Τετάρτη (26/06) να γίνει κοινή συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής πολιτικής, Νίκο Παππά, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη και τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Ιωάννη Δρόσο, προκειμένου να υπογραφεί άμεσα το συμβόλαιο παραχώρησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των ομάδων της SL2, όπως έχει οριστεί στο σχέδιο της αναδιάρθρωσης και διατυπώθηκε στα προσύμφωνα που έχει υπογράψει η ΕΡΤ Α.Ε.

Συστάθηκε επιτροπή, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Διοργανώτριας Αρχής, Λεωνίδα Λεουτσάκο, αλλά και τους κ.κ. Χριστοβασίλη, Μονεμβασιώτη, Κολοκυθά, Οταμπασίδη, Αμανατίδη και Λυχναρά, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην συνάντηση.

Έπειτα από επιμονή του προέδρου της Λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκου, στο ΔΣ. παρευρέθη ο εμπειρογνώμονας της FIFA, Πετρ Φούσεκ, ο οποίος δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει κι άλλες συνεδριάσεις. Μίλησε για το ρόλο του, ευχαρίστησε τον πρόεδρο που επέμεινε για αυτή την άμεση επαφή του με τους παράγοντες της SL2 και στη συνέχεια ενημέρωσε για το ρόλο FIFA και UEFA.

Άκουσε τους εκπροσώπους των ομάδων που του ζήτησαν να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος της τηλεοπτικής στέγης που αντιμετωπίζουν οι 12 ομάδες και τους αφορά άμεσα διότι θα αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων.

Ο κύριος Φούσεκ επεσήμανε ότι το θέμα συζητείται συνεχώς με και με τον πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμό, Γιώργο Βασιλειάδη και δεσμεύτηκε ότι θα επιλυθεί άμεσα. Τόνισε ότι το ορθότερο είναι το πλάνο να έχει βάθος τριετίας ή πενταετίας, ώστε να μην βρίσκονται οι ομάδες μετέωρες λίγο πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων τους. Ο κύριος Φούσεκ άκουσε τις επισημάνσεις των ομάδων και τις παρατηρήσεις αυτών.

«Πάντα μαθαίνω και κάτι παραπάνω στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είμαι ευγνώμων που με κάλεσε ο κος Λεουτσάκος και θα χαρώ να είμαι παρών και σε επόμενα συμβούλια για να λύνουμε άμεσα προβλήματα που προκύπτουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Play off, play out και προς 15/09
Το πρωτάθλημα της Super League 2 θα διεξαχθεί σε 2 φάσεις, κανονική περίοδο και play off/play out με διπλούς αγώνες.

Μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου, οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1 έως και 6 θα συμμετέχουν στα play off, και οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7 έως και 12 στα play out διατηρώντας (και στις δυο περιπτώσεις) το σύνολο των βαθμών που κατέκτησαν κατά την κανονική περίοδο. Θα διεξαχθούν σε δέκα (10) αγωνιστικές ημέρες, δηλαδή σε δύο (2) γύρους των πέντε (5) αγωνιστικών ημερών.

Πιθανή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος η 15η Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x