Super League 2

Πιο κοντά στη συγχώνευση Super League 2 και Football League

Κοντά στην κατάργηση η Football League και σε ενοποίησή της με την Super League 2, μετά την τηλεδιάσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού με τις ομάδες των δύο “μικρών” επαγγελματικών κατηγοριών.

Προς αίσιο τέλος βαίνει η υπόθεση της αναδιάρθρωσης στις δύο “μικρές” επαγγελματικές κατηγορίες, μέσω κατάργησης της Football League και δημιουργίας μιας κατηγορίας (που θα είναι η δεύτερη τη τάξει επαγγελματική) μαζί με την Super League 2.

Αυτό προέκυψε στη σημερινή (3/6) τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και όλες τις ομάδες της Super League 2 και της Football League, μαζί με τις διοικήσεις των διοργανωτριών αρχών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, που έχει έτοιμο το σχέδιο νόμου για την συγχώνευση των δύο κατηγοριών, επέπληξε τους παράγοντες της Super League 2, κατηγορώντας τους ουσιαστικά ότι κάνουν πίσω και αθετούν μια συμφωνία που προϋπήρξε. Ταυτόχρονα, για να τους δελεάσει και να αλλάξουν στάση, αναφέρθηκε και στα χρήματα από το στοίχημα που έλαβε η Super League 2 και που θα λάβει και η Football League (77.500 ευρώ κάθε ομάδα, 1,55 εκατ. ευρώ συνολικά).

Εν τέλει, η συντριπτική πλειοψηφία (επιφυλάχθηκαν κυρίως ο Λεβαδειακός και τα Τρίκαλα) φαίνεται να συμφωνεί στη δημιουργία μιας ενιαίας κατηγορίας, που θα αριθμεί πιθανόν 36 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε δύο ομίλους.

Στις ομάδες αυτές, θα συμπεριληφθούν όπως όλα δείχνουν και οι Β' ομάδες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Super League.

Βέβαια, υπάρχουν ακόμη ζητήματα, γι' αυτό ας κρατάμε μικρό καλάθι. Ένα ζήτημα είναι το μετοχικό κεφάλαιο που θα απαιτηθεί από την κάθε ΠΑΕ της νέας ενιαίας κατηγορίας (τουλάχιστον 250.000 ευρώ, αντί 30.000 ευρώ), καθώς και η εγγυητική που θα χρειαστεί να καταθέσουν (τουλάχιστον 100.000 ευρώ αντί 15.000 ευρώ). Είναι άγνωστο πόσοι θα μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Ένα άλλο ζήτημα είναι το πόσοι θα ανεβαίνουν στην Super League 1. Θεωρείται απίθανο να δεχτεί η νέα κατηγορία να ανεβαίνει μόνο ένας και άλλος ένας να δίνει μπαράζ, όταν η κατηγορία αυτή θα αποτελείται από έναν τόσο μεγάλο αριθμό ομάδων (36). Το σχέδιο, ωστόσο, είναι τη σεζόν 2024-25, η κατηγορία να αριθμεί 18 ομάδες συνολικά (μαζί με τις Β' ομάδες των "big-4").

Πάντως, το όλο θέμα μπήκε σε καλό δρόμο και πιθανότατα θα υλοποιηθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x