Oλλανδία

Tα ρεκόρ που δημιουργήθηκαν στο... τρελό 13-0 του Άγιαξ επί της Φένλο

Ο Άγιαξ διέσυρε τη Φένλο με 13-0, σε ένα ματς που δημιουργήθηκε μια σειρά από ρεκόρ.

Μια σειρά από ρεκόρ δημιουργήθηκαν στο... τρελό 13-0 του Άγιαξ επί της Φένλο το περασμένο Σάββατο για το πρωτάθλημα Ολλανδίας.

Πρώτα από όλα, το 13-0 αποτελεί τη μεγαλύτερη νίκη ομάδας στην ιστορία της Eredivisie, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε και πάλι ο Άγιαξ με το 12-1 επί της Φίτεσε το 1972.

Στα 13 τέρματα είχαν συμμετοχή 11 διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, σκοράροντας γκολ ή δίνοντας ασίστ. Συγκεκριμένα συμμετοχή είχαν οι Τραορέ, Εκέλενκαμπ, Αντονι, Λαμπιάντ, Τάντις, Μπλιντ, Μαρτίνες, Γκράβενμπερχ, Ταλιαφίκο, Κλάιμπερ.

14 από του 16 παίκτες του Άγιαξ που αγωνίστηκαν έκαναν τελική, μόνο ο αριστερός μπακ Ταλιαφίκο και ο γκολκίπερ Ονάνα δεν έκαναν.

Ο στόπερ Πίτερ Σουρς και ο γκολκίπερ Αντρέ Ονάνα είναι οι μόνοι παίκτες από αυτούς που ξεκίνησαν στην ενδεκάδα και πέρασαν περισσότερο χρόνο στο δικό τους μισό του γηπέδου, αντί για το μισό της Φένλο.

Οι παίκτες του Άγιαξ έκαναν 45 τελικές, με τις 23 να καταλήγουν στην εστία. Αποτελούν ρεκόρ και τα δύο!

Πρώτος παίκτης από το 2000 και έπειτα που έχει συμμετοχή σε 8 τέρματα στην ιστορία της Eredeivisie, με πέντε γκολ και τρεις ασίστ, για τον Λασινά Τραορέ. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε ο Αλφόνσο Άλβες από το 2007, έχοντας συμμετοχή σε επτά τέρματα.

Νεότερος παίκτης που σκοράρει 5 γκολ στην Eredivisie έγινε ο Λασινά Τραορέ σε ηλικία 19 ετών και 286 ημερών, ξεπερνώντας τον Μάρκο Φαν Μπάστεν!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x