Ισπανία

Tέμπας: «Η La Liga επανεκκινεί στις 11 Ιουνίου και η επόμενη σεζόν στις 12 Σεπτεμβρίου»

Ο πρόεδρος της La Liga μίλησε για την επανεκκίνηση στο ποδόσφαιρο της Ισπανίας, αλλά και τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας στις ομάδες.

Σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Marca, με τίτλο «Ο αθλητισμός που έρχεται», μίλησε ο πρόεδρος της La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, που επιβεβαίωσε ότι το ισπανικό πρωτάθλημα θα επανεκκινήσει στις 11 Ιουνίου, ενώ η επόμενη σεζόν θα αρχίσει στις 12 Σεπτεμβρίου.

«Θα ξεκινήσουμε, Θεού θέλοντος, στις 11 Ιουνίου. Ας ελπίσουμε ότι η Μαδρίτη και η Βαρκελώνη θα περάσουν στη Φάση 2. Υπάρχουν περισσότεροι από 130 άνθρωποι στη La Liga που εργάζονται, έτσι ώστε όλα να μπορούν να γίνουν με νέο τρόπο. Ταξίδια, οργάνωση, τα πάντα. Το επόμενο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 12 Σεπτεμβρίου», ανέφερε.

Ο Τέμπας υπερασπίστηκε τη θέση που θέλει το ποδόσφαιρο να επιστρέφει το συντομότερο δυνατό προς όφελος της οικονομία, παρά τις πολλές κριτικές που έλαβε.

«Είναι σημαντικό η πανδημία να μην δημιουργήσει αργότερα οικονομική καταστροφή. Υπάρχει πολλή δημαγωγία: δεν πρόκειται να θυμηθώ όλα όσα έπρεπε να ακούσουμε ότι δεν έχουμε καρδιά και τέτοια πράγματα ... Η βιομηχανία είναι πολύ σημαντική, παράγουμε 1,37% του ΑΕΠ, περισσότερες από 185.000 άμεσες θέσεις εργασίας, χιλιάδες ΜΜΕ… Χθες είχαμε μια διαμαρτυρία από φωτογράφους, που ήθελαν να μπουν στα γήπεδα για να εργαστούν. Εργαζόμαστε έτσι ώστε να μπορούν να το κάνουν, αλλά και να τους προστατεύουμε», τόνισε.

«Το ότι επιστρέφουμε δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε απώλειες εκατομμυρίων. Οι ομάδες μας θα χάσουν τουλάχιστον 700 εκατομμύρια ευρώ και αυτά θα πρέπει να ανακτηθούν», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x