Τουρκία

Ισραηλινός ποδοσφαιριστής της Αντάλιασπορ συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους»

Δίωξη ασκήθηκε στον Ισραηλινό ποδοσφαιριστή της Αντάλιασπορ, Σαγκίβ Γεχεσκέλ, ο οποίος έστειλε μήνυμα για τον πόλεμο στην Γάζα μετά από γκολ που πέτυχε κόντρα στην Τράμπζονσπορ.

Στη σύλληψη του ποδοσφαιριστή της Αντάλιασπορ, Σαγκίβ Γεχεσκέλ, προχώρησαν οι αρχές στην Τουρκία, σύμφωνα με Μέσα της χώρας.

Ο Ισραηλινός επιθετικός σκόραρε στην αναμέτρηση της ομάδας του με την Τράμπζονσπορ, δείχνοντας ένα μήνυμα που υπήρχε στον επίδεσμο του αριστερού του χεριού και έγραφε «100 ημέρες. 07/10», την ημέρα (7 Οκτωβρίου) δηλαδή που ξεκίνησαν οι επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ.



Η κίνησή του αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με την ομάδα να λύνει άμεσα το συμβόλαιό του κατηγορώντας τον ότι «ενήργησε ενάντια στις αξίες της χώρας μας», ενώ ο ποδοσφαιριστής συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους», πριν αφεθεί ελεύθερος εν αναμονή της δίκης του.

«Η εισαγγελία της Αττάλειας ξεκίνησε δικαστική έρευνα κατά του Ισραηλινού ποδοσφαιριστή για δημόσια υποκίνηση μίσους λόγω του απεχθούς πανηγυρισμού του υπέρ της σφαγής που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης μέσω ανάρτησής του στο διαδίκτυο.

«Δεν έκανα καμία κίνηση με πρόθεση να προκαλέσω. Θέλω μόνο να τελειώσει ο πόλεμος», δήλωσε από πλευράς του ο 28χρονος ποδοσφαιριστής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x