Τουρκία

Τη... γλίτωσε στα πέναλτι και πήρε το Σούπερ Καπ η Μπεσίκτας

Η Μπεσίκτας κατέκτησε το Σούπερ Καπ Τουρκίας μετά από συναρπαστικό ματς με την Αντάλιασπορ, που κρίθηκε στα πέναλτι (4-2, 1-1 κ.δ).

Με το δεξί μπήκε στο 2022 η Μπεσίκτας, που επικράτησε 4-2 της Αντάλιασπορ στα πέναλτι (1-1 κ.δ. και παράταση) και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Τουρκίας.

Οι «ασπρόμαυροι» άφησαν πίσω τις κακές εμφανίσεις που τους έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στο πρωτάθλημα και «καθάρισαν» έστω και ζόρικα την πρώτη κούπα της χρονιάς. Κυριαρχώντας πλήρως στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 33' με γκολ του Χάτσινσον, ενώ νωρίτερα είχαν απειλήσει Μπατσουαγί και Πιάνιτς.



Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, πλησίασε την αυτοκτονία, με τον σκόρερ του πρώτου τέρματος να πετυχαίνει αυτογκόλ στο 74' για το 1-1 της Αλάνιασπορ.



Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από μια ευκαιρία στην παράταση. Στο 95' ο Μπατσουαγί απείλησε με εκτέλεση φάουλ για την Μπεσίκτας και στο 112' ο Άμιλτον σούταρε για την Αλάνιασπορ, όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Το ματς οδηγήθηκε μοιραία στα πέναλτι, όπου κυριάρχησε η Μπεσίκτας, μετά από μια σπουδαία απόκρουση του Ντεστάνογλου και δοκάρι του Φλοράνους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x