Τουρκία

Ισοφάρισε «στοιχειωμένο» ρεκόρ 51 ετών η Μπεσίκτας του Σάντος

O Φερνάντο Σάντος, κατέγραψε το πρώτο του ρεκόρ στη θητεία του στην Μπεσίκτας, ισοφαρίζοντας με την ομάδα της Κωνσταντινούπολης ένα επίτευγμα που είχε να επαναληφθεί 51 χρόνια.

Μπορεί τα πράγματα για τον Φερνάντο Σάντος στην Μπεσίκτας να μην έχουν εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο στις πρώτες ημέρες του Πορτογάλου, ωστόσο ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, κατάφερε να γράψει ιστορία σχεδόν με το «καλημέρα».

Ο Πορτογάλος προπονητής, έχει ήδη καθοδηγήσει από τον πάγκο την ομάδα της Κωνσταντινούπολης σε 9 ματς στα οποία μετρά πέντε νίκες δυο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, ωστόσο στο τελευταίο ματς και τη νίκη επί της Κόνιασπορ με 2-0, οι «μαύροι αετοί» κατάφεραν να ισοφαρίσουν ένα... στοιχειωμένο ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, για τέταρτο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι, η Μπεσίκτας κράτησε ανέπαφη την εστία της, κάτι το οποίο είχε να συμβεί από την αγωνιστική περίοδο 1972-73, όταν στον πάγκο του κλαμπ βρισκόταν ο Χορστ Μπουχτς.

Στο πρώτο του ματς ο Σάντος, οδήγησε την Μπεσίκτας σε νίκη 3-0 επί της Καραγκιουμρούκ, ακολούθησε η «λευκή» ισοπαλία με την Άδανα Ντεμίρσπορ, ενώ στο τρίτο ματς οι «μαύροι αετοί» νίκησαν την Τράμπζονσπορ 2-0.

Μάλιστα, το ρεκόρ αυτό μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερο αν συνυπολογιστεί και το ματς του 5ου γύρου του Κυπέλλου με αντίπαλο την Εγίπσπορ στο οποίο η Μπεσίκτας επικράτησε 4-0 παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x