Τουρκία

Πίρλο: «Με έπεισαν οι φιλοδοξίες της Καραγκιουμρούκ»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αντρέα Πίρλο ως προπονητής της Καραγκιουμρούκ.

Ο Αντρέα Πίρλο παρουσιάστηκε από την Καραγκιουμρούκ και μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου.

Ο 43χρονος Ιταλός εξήγησε τους λόγους που πήρε την απόφαση να αναλάβει την τουρκική ομάδα, ενώ ανέφερε και τους στόχους που έχει με τον σύλλογο.

«Είμαι λάτρης του ποδοσφαίρου. Συνεπώς, παρακολουθούσα πάντα τα ξένα πρωταθλήματα, όπως το τουρκικό. Επιπλέον, είδα πως υπήρχαν και άλλοι Ιταλοί που έπαιζαν σε αυτή την ομάδα και αυτό μου έδωσε ώθηση να την παρακολουθώ τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Μερικές εβδομάδες πριν υπήρχε η δυνατότητα να μιλήσω με το σύλλογο και αρχίσαμε την διαπραγμάτευση. Για μένα είναι σημαντικό να ξαναρχίσουμε μετά από έναν χρόνο διακοπής.

Το να έρθω στην Τουρκία για να δουλέψω σε ένα διεθνές πρωτάθλημα ήταν ο στόχος μου, ξέροντας πως αυτός ο σύλλογος έχει τους ίδιους στόχους με εμένα, που είναι να πηγαίνω καλά και να βελτιώνομαι».




Στην συνέχεια ανέφερε: «Έχω παίξει σε σημαντικές ομάδες και έχω σημαντικές επαφές στον κόσμο του ποδοσφαίρου: θα προσπαθήσω να τις εκμεταλλευτώ κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο για αυτή τη νέα εμπειρία.

Και στο τουρκικό πρωτάθλημα υπάρχουν σημαντικοί παίκτες. Εγώ, στην καριέρα μου, είχα επίσης τη χαρά να παίξω δίπλα σε Τούρκους ποδοσφαιριστές. Δεν μου αρέσει όμως να αναφέρομαι σε παίκτες που δεν είναι στην ομάδα μας. Προτιμώ να επικεντρώνομαι στη δική μου ομάδα».


Για την απόφαση να εργαστεί για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας σημείωσε: «Έχω πάρα πολλές επαφές, με διάφορες ομάδες, είτε στην Ιταλία είτε στο εξωτερικό. Όμως οι φιλοδοξίες αυτού του συλλόγου με έπεισαν και δεν ήταν δύσκολο να κάνω την επιλογή μου. Αυτή η περιπέτεια μου φαινόταν ως η ιδανική επιλογή για την καριέρα μου, ανυπομονώ να αρχίσω.

Από το Στάδιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης μου έχει μείνει μία άσχημη ανάμνηση (σ.σ. λόγω της ήττας της Μίλαν στον τελικό του Champions League το 2005 από την Λίβερπουλ). Τώρα ελπίζω να μου φέρει πάρα πολλά καλά αποτελέσματα.

Στην καριέρα μου έπαιζα πάντα για τη νίκη. Είμαι εδώ για να πετύχω και να προσπαθήσω να φέρω την ομάδα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στην Super Lig. Θα φέρω τις ιδέες μου, προσπαθώντας να νικάμε και ταυτόχρονα να παίζουμε καλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x