Τουρκία

Νικητές οι Κίτσιου και Μπακασέτας στους… ελληνικούς εμφυλίους στην Τουρκία

Οι Κίτσιου και Μπακασέτας σκόραραν στις νίκες των Ανκαραγκουτσού και Τραμπζονσπόρ στους... ελληνικούς εμφυλίους, με τον πρώτο να χαρίζει την παραμονή, τον δεύτερο όμως να αποχωρεί τραυματίας.

Έντονο ελληνικό χρώμα είχε ακόμα μία αγωνιστική στο τούρκικο πρωτάθλημα, συγκριμένα η 37η.

Εκεί όπου οι Στέλιος Κίτσιου και Τάσος Μπακασέτας όχι μόνο αναδείχθηκαν νικητές στους… ελληνικούς εμφυλίους αλλά βρήκαν και δίχτυα, με τον δεύτερο βέβαια να αποχωρεί τραυματίας (στο 49') και να προκαλεί ανησυχία ενόψει και των υποχρεώσεών του με την Εθνική Ελλάδος.

Ο πρώτος ήταν ο «χρυσός» σκόρερ για την Ανκαραγκουτσού στην εκτός έδρας νίκη της (0-1) στην έδρα της Καϊσέρισπορ του Δημήτρη Κολοβέτσιου, προσφέροντάς της έτσι και τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής. Αμφότεροι βασικοί, με τον 29χρονο δεξιό φουλ μπακ να σημειώνει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 24' με ωραία ενέργεια και διαγώνιο σουτ. Ενώ, για τους φιλοξενούμενους πέρασε ως αλλαγή στο 80' ο Τάσος Χατζηγιοβάνης.



Από την άλλη, ο Μπακασέτας πέτυχε το ένα από τα πέντε τέρματα (5-1) της Τράμπζονσπορ κόντρα στην Αλάνιασπορ του Ευθύμη Κουλούρη, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 59'. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός το έπραξε στο 32' με το… κλασικό του απαράμιλλο στιλ, δηλαδή με σουτάρα εκτός περιοχής και μάλιστα με το… κακό του πόδι, το δεξί. Την ασίστ την έβγαλε ο θρυλικός Μάρεκ Χάμσικ, ο οποίος είχε κάνει και το 2-0 με εκτέλεση πέναλτι στο 24'. Αποχαιρετώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το κοινό της ομάδας του (έχει ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν). Ενώ τα άλλα τρία τέρματα για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Τρεζεγκέτ (18'), Λάρσεν (35') και Μποζόκ (58'), ολοκληρώνοντας την ανατροπή, αφού οι φιλοξενούμενοι -που έμειναν με δέκα παίκτες μόλις στο 23'- είχαν προηγηθεί στο 14' με τον Γκιουνές.



Από τα υπόλοιπα ματς των 19:00, ξεχώρισε η νίκη (2-5) της Μπεσίκτας στην έδρα της Κασίμπασα. «Τρίποντο», με το οποίο η ομάδα της Κωνσταντινούπολης έπιασε τη 2η Φενέρμπαχτσε στους 77 βαθμούς, η οποία έχει την Κυριακή το ντέρμπι με την πρωτοπόρο Γαλατασαράι. Η Μπασακσεχίρ πέρασε με 3-2 από την έδρα της Ανταναντεμίρσπορ, ενώ η Γκιρεσούνσπορ πήρε… ανάσα παραμονής με το «διπλό» (0-1) επί της Ουμρανιγιεσπόρ.

Η βαθμολογία:

Τραμπζονσπόρ-Αλάνιασπορ 5-1

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής:

Σάββατο (3/6)

Γκαζιατέπ-Ιστανμπουλσπόρ 0-3 α.α.

Αντάλιασπορ-Χατάιασπορ 3-0 α.α.

Κόνιασπορ-Καραγκιουμρούκ 1-1
(40’ Μορένο – Ντιάνγκ 45’+4’)

Ανταναντεμίρσπορ-Μπασακσεχίρ 2-3
(8’ Σταμπουλί, 48’ Μορέλ – 10’, 86’ Κένι, 26’ Φιγκεϊρέδο)

Κασίμπασα-Μπεσίκτας 2-5
(62’ Καρά, 86’ Ντονκ - 19’ Φερνάντες, 30’ Τοσούν, 49’ Αμπουμπακάρ, 79’ Μπινιόλ, 90'+13' πεν. Χάτσκινσον)

Καϊσέρισπορ-Ανκαραγκουτσού 0-1
(24’ Κίτσιου)

Ουμρανιγιεσπόρ-Γκιρεσούνσπορ 0-1
(45’ Μπάγιτς)

Τραμπζονσπόρ-Αλάνιασπορ 5-1
(18’ Τρεζεγκέ, 24’ πεν. Χάμσικ, 32’ Μπακασέτας, 35’ Λάρσεν, 58’ Μποζόκ – 14’ Γκιουνές)

Κυριακή (4/6)

Γαλατασαράι-Φενέρμπαχτσε (19:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x