Γενικά

Youth League: Τελευταίο εμπόδιο η Ναντ για τον Ολυμπιακό πριν τον… τελικό!

Η Ναντ έκανε φοβερό come-back, έστειλε το ματς στα πέναλτι (3-3 καν. διάρκεια) και λύγισε την Κοπεγχάγη για να προκριθεί στο final-4 του Youth League όπου θα μονομαχήσει με τον Ολυμπιακό.

Η Ναντ στον δρόμο του Ολυμπιακού στο final-4 του Youth League!

Τα «καναρίνια» τα είδαν όλα απέναντι στην Κοπεγχάγη, αλλά εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη περισσότερο για ένα ημίχρονο, έκαναν φοβερό come-back και το τελικό 3-3 έστειλε το ματς στα πέναλτι. Εκεί όπου οι Γάλλοι ήταν πιο ψύχραιμοι και με φύλακα-άγγελο τον κίπερ τους, Μαμπόν, επικράτησαν 5-4 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Tο παιχνίδι ήταν απολαυστικό σε όλη τη διάρκειά του. Η Ναντ προηγήθηκε μόλις στο 12ο λεπτό με τον Ασουμανί, αλλά η απάντηση των Δανών ήταν άμεση αφού έξι λεπτά αργότερα ο Χόιλουντ με πέναλτι έφερε το σκορ στα ίσα. Και οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν απόλυτα τους γηπεδούχους μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, αφού ο Χόιλουντ από σκόρερ έγινε δημιουργούς και έφτιαξε τα τέρματα των Νέμεθ (31’) και Τσιακά (33’) για το 3-1!

Στα… καπάκια, όμως, ο Όλσον αποβλήθηκε και άφησε τους Δανούς με παίκτη λιγότερο, με τη Ναντ να έχει την ευκαιρία να μειώσει στο φινάλε του ημιχρόνου, αλλά ο Ασουμανί αστόχησε σε πέναλτι στο 45’+4’.

Αυτό δεν πτόησε ιδιαίτερα τους Γάλλους που μπήκαν φουριόζοι στο δεύτερο μέρος, με τον Μαφουμπί Εμπαντιγκά στο 54’ να γράφει το 3-2 και δέκα λεπτά αργότερα η αντεπίθεση ολοκληρώθηκε με το τέρμα του Λερούς, ο οποίος έφερε το σκορ ξανά σε ισορροπία. Παρά την πίεση των γηπεδούχων, όμως, το τέταρτο γκολ για την απόλυτη ανατροπή δεν ήρθε και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί, ο Μονγκό αστόχησε στην 3η εκτέλεση και έδωσε την ευκαιρία στην Κοπεγχάγη να πάρει το πάνω χέρι, αλλά ο Άντριου νικήθηκε από τον αντίπαλο κίπερ στο πέναλτι που θα έδινε την πρόκριση στους Δανούς. Ακολούθησε από ένα χαμένο πέναλτι για τους δύο, το εύστοχο του Γκόμες για το 5-4 και η μεγάλη επέμβαση του Μαμπόν στην εκτέλεση του Χάλσγκααρντ, χαρίζοντας σπουδαία πρόκριση στη Ναντ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x