Βέλγιο

Καθάρισε την 3η θέση η Άντερλεχτ κόντρα στην Αντβέρπ!

Με 2-1 επί της Αντβέρπ επικράτησε η Άντερλεχτ και κλείδωσε τη 3η θέση του πρωταθλήματος που οδηγεί στο Europa League.

Η Άντερλεχτ υποδέχτηκε την Αντβέρπ και επικράτησε με 2-1 για την 4η αγωνιστική των playoffs του πρωταθλήματος στο Βέλγιο, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη 3η θέση στο πρωτάθλημα και πήρε το εισιτήριο για το Europa League της νέας σεζόν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση, με τον Αμούζου να εξαπολύει έναν κεραυνό στο 10’, ωστόσο ο Μπουτέζ κατάφερε σώσει τη μπάλα πριν αυτή καταλήξει στην εστία. Στο 14ο λεπτό κερδίζουν πέναλτι, με τον Σέρχιο Γκόμεζ να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία.

Στο 36’ ο Αρνσταντ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, καθώς το εντυπωσιακό σουτ που έκανε πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 44’ ήρθε τελικά και το δεύτερο γκολ της Άντερλεχτ, καθώς ο Αμούζου κατάφερε να κερδίζει τον Μπούτεζ αυτήν την φορά και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άντερλεχτ κατάφερε να μπει και πάλι δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, για να πετύχει ακόμα ένα γκολ και να διαχειριστεί το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 84’ όταν ο Σεκ σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των playoff πρωταθλήματος για την 4η αγωνιστική:

Τετάρτη 11/5

Μπριζ-Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 1-0
(65 Μόρις)

Πέμπτη 12/5

Άντερλεχτ-Άντβερμπ 2-1
(14’ Γκόμεζ, 44’ Αμούζου-84’ Σεκ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x