Stoiximan Super League

Η κριτική της ΑΕK: Μετά τον Μάνταλο το... χάος!

Ο αρχηγός της ΑΕΚ ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να δείξουν οι κιτρινόμαυροι στην ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ ήταν κάκιστη στην Τούμπα και γνώρισε δικαίως την ήττα με 3-1 από τον ΠΑΟΚ, ξεκινώντας με τον χειρότερο δυνατό τρόπο τα playoffs. Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν ό,τι καλύτερο για την ΑΕΚ στο ντέρμπι και ο μοναδικός διακριθέντας, με τον Ολιβέιρα και τον Κρίστισιτς να το... παλεύουν αρκετά.

Κάκιστη βραδιά για Λόπες, Λάτσι, Λιβάι, Ανσαριφάρντ και... Χιμένεθ που τα έκανε «μαντάρα» τόσο πριν το ματς όσο και κατά τη διάρκειά του.

Το sportfm.gr περνάει από... ακτίνες Χ τους παίκτες της ΑΕΚ

Αθανασιάδης (3): Μπορεί να μην φέρει σοβαρή ευθύνη στα γκολ, αλλά δέχτηκε τρία! Οπότε το τρία είναι... πολύ, με την άμυνά του να τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.

Λόπες (2): Πολύ κακό ματς, χωρίς ανεβάσματα και χωρίς την βοήθεια του Ολιβέιρα που έπαιζε από την πλευρά του, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εκτεθεί αρκετές φορές. Έχει υποπέσει σε 7 λάθη, είχε 0/4 γεμίσματα και μόλις 1 κλέψιμο.

Λάτσι (2): Δεν είχε καλές τοποθετήσεις ούτε καλές αντιδράσεις, με τον Σφιντέρσκι αρχικά και τον Κρμέντσικ στη συνέχεια να τον ταλαιπωρούν πάρα μα πάρα πολύ! Δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του αγώνα σε καμία περίπτωση.

Σβάρνας (3): Ελαφρώς καλύτερος από τον Λάτσι, αλλά όπως και ο έτερος στόπερ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από την μεσοεπιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ. Δέχτηκε τρία γκολ η ΑΕΚ, οπότε αυτό τον βαραίνει όπως και τους Λάτσι, Αθανσιάδη.

Μπακάκης (4): Το προσπάθησε όπως κάνει κάθε φορά, αλλά μέχρι εκεί. Τα ανεβάσματά του μηδαμινά, η προσφορά του στο δημιουργικό κομμάτι επίσης μηδαμινή και ο Ζίβκοβιτς τον ταλαιπώρησε αρκετά. Γενικότερα, δεν ήταν και πολύ... μέσα στο ματς, με τον ΠΑΟΚ να φορτώνει αρκετά την πλευρά του Λόπες και την ΑΕΚ αντίστοιχα να επιτίθεται και αυτή από την απέναντι μεριά.

Σιμάνσκι (4): Εγκλωβίστηκε ανάμεσα στα τρία χαφ του ΠΑΟΚ και δεν κατάφερε να φανεί. Είχε τρεξίματα, αλλά έμοιαζε... χαμένος, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να ηρεμήσει το παιχνίδι για την ομάδα του. Σε πολλά λάθη δεν υπέπεσε, αλλά έδειξε να του λείπει η φρεσκάδα και δεν έπαιξε κάθετο ποδόσφαιρο όπως σε άλλα παιχνίδια.

Κρίστιτσιτς (5): Το προσπάθησε πάρα πολύ, πήρε πρωτοβουλίες και θέλησε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της μπάλας και στη δημιουργία του παιχνιδιού. Κάτι που δείχνουν και τα 8 λάθη που έκανε! Έτρεξε ακατάπαυστα, μόχθησε αρκετά, αλλά δεν έφταναν όλα αυτά. Ήταν από τους πιο φιλότιμους παίκτες της ΑΕΚ, στη... βάση η βαθμολογία του.

Μάνταλος (7): Ο καλύτερος με διαφορά ποδοσφαιριστής της Ένωσης και μετά το... χάος! Έπαιρνε μπάλες και κρατούσε την κατοχή, έπαιρνε πρωτοβουλίες, προσπαθούσε να δημιουργήσει και να παίξει κάθετα, βοηθούσε όσο μπορούσε ανασταλτικά. Του χρεώνεται η υπέροχη ασίστ στον Ολιβέιρα, η προσωπικότητα που έβγαλε στο γήπεδο αλλά ήταν ολομόναχος!

Ολιβέιρα (5): Μετά τον Μάνταλο ο ποδοσφαιριστής που το πάλεψε περισσότερο και έβγαλε διάθεση. Στο πρώτο 20λεπτο έμοιαζε χαμένος, αλλά στη συνέχεια άρχισε να κλείνει προς τον άξονα βοηθώντας σε πρώτες μπάλες και στο μαρκάρισμα, ενώ κάνει ωραία κίνηση και τελείωμα για το 1-1. Πήγε σε πολλές μονομαχίες, προσπάθησε να φτιάξει για τους συμπαίκτες του αλλά δεν μπορούσε να φανεί ιδιαίτερα λόγω της εξαιρετικές αμυντικής λειτουργίας του ΠΑΟΚ.

Γκαρσία (3): Ίσως η χειρότερή του εμφάνιση με τη φανέλα της ΑΕΚ. Τον περιόρισαν απόλυτα, δεν έβρισκε χώρους, δεν τροφοδοτήθηκε, είχε διαρκώς πάνω του τον Μπάμπα και κοντά του ακόμη έναν παίκτη. Δεν πήρε προσπάθειες, δεν δημιούργησε, δεν απείλησε... Είχε 6 λάθη! Πολύ κακή εμφάνιση...

Ανσαριφάρντ (3): Πάρα πάρα πολύ κακός! Φάνηκε ότι έπαιζε στο ματς στο 50ο λεπτό όταν ο Παχσαλάκης του αρνήθηκε την ισοφάριση. Από εκεί και πέρα... άφαντος! Δεν πήρε πολλές μπάλες, δεν βοήθησε στο πρέσινγκ, δεν λειτούργησε ως σκαλοπάτι για τους συμπαίκτες του, δεν, δεν δεν... Έδειξε έξω από τα νερά του και δεν κατάφερε να βοηθήσει σε καμία στιγμή του αγώνα την ομάδα του.

Σάκχοφ (4): Μπήκε στο 58ο λεπτό σε ένα γνώριμο γήπεδο για αυτόν. Βοήθησε κυρίως στο κράτημα της μπάλας και στην κυκλοφορία της, αλλά μέχρι εκεί. Μπήκε με σκοπό να σπρώξει την μπάλα μπροστά, να πατήσει και ο ίδιος περιοχή. Κινήθηκε στη μετριότητα, όπως όλη η ομάδα.

Αλμπάνης (4): Μπήκε στο 68ο λεπτό και δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, με την ΑΕΚ να μην παίζει ορθολογικά και να μην τον βοηθάει αυτό.

Κοσίδης (-): Μπήκε στο 81ο λεπτό και δεν μπορεί να κριθεί.

Νταντσένκο (-): Μπήκε στο 81ο λεπτό και δεν μπορεί να κριθεί.

Μανόλο Χιμένεθ (2): Τα έκανε... μαντάρα! Κανείς δεν καταλαβαίνει γιατί αφού επιλέγει Ολιβέιρα και Ανσαριφάρντ δεν χρησιμοποιεί το 4-4-2 για διάταξη και επιλέγει τον πρώτο ως εξτρέμ, που δεν είναι η θέση του. Μπέρδεψε πολύ την ομάδα του, οι παίκτες έδειχναν να έχουν χάσει τους ρόλους τους στο γήπεδο και να μην μπορούν να υποστηρίξουν αυτό που είχε στο μυαλό του. Στο δεύτερο μέρος οι επιλογές του ήταν ακατανόητες, ενώ απορίας άξιον είναι γιατί δεν χρησιμοποίησε τον Τάνκοβιτς καθόλου που είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να δημιουργήσει. Αντιθέτως, έβαλε Σάκχοφ, έβαλε Νταντσένκο και Κοσίδη, σε αλλαγές χωρίς λογική (ιδιαίτερα οι δύο τελευταίες).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x