Europa League

Έστησε πάρτι με καλεσμένη την... απαράδεκτη ΑΕΚ η Μπράγκα!

Εφιάλτης δίχως τέλος το φετινό Europa League για την ΑΕΚ που έγινε... έρμαιο στις ορέξεις της Μπράγκα, ηττήθηκε με το βαρύ 4-2 και αποχαιρετά τη διοργάνωση.

Τραγική ΑΕΚ και Μάσιμο Καρέρα, παραδόθηκαν στην ανωτερότητα της Μπράγκα!

Η ΑΕΚ φιλοξένισε την Μπράγκα, θέλοντας να κερδίσει και να διατηρήσει κάποιες πιθανότητες πρόκρισης, αλλά έγινε... έρμαιο στις ορέξεις των Πορτογάλων που πέρασαν με το εμφατικό 4-2 από το ΟΑΚΑ και εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στους «32» του Europa League.

Μία ακόμη αγωνιστική, με την Λέστερ στην Αγγλία, για να τελειώσει ο φετινός εφιάλτης των «κιτρινόμαυρων», που δεν παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί ούτε σήμερα, ενώ μέτρησαν την τρίτη εντός έδρας ήττας τους σε ισάριθμα παιχνίδια! Μάλιστα, επέκτειναν το αρνητικό εντός έδρας σερί σε ομίλους του Europa League, έχοντας να κερδίσουν από τη σεζόν 2010/11.

Για ακόμη μια φορά ο Καρέρα επέλεξε να διαφοροποιήσει το αμυντικό δίδυμο, έβαλε τον Μπακάκη πάνω στον Γκαλένο που τον έκανε... γιο-γιο, ενώ οι Γαλανόπουλος, Αλμπάνης δεν μπήκαν ποτέ στο πνεύμα του αγώνα.

Στην τελευταία θέση του ομίλου πλέον η ΑΕΚ, αφού η Ζόρια κέρδισε την Λέστερ με 1-0 και οι Ουκρανοί έχουν 6 βαθμούς, σε σχέση με τους 3 της ελληνικής ομάδας.



Το ματς

Χειρότερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην ΑΕΚ, αλλά ούτε και καλύτερο κάποιος στην Μπράγκα. Οι Πορτογάλοι πάτησαν το γκάζι για εννιά λεπτά και βρέθηκαν πριν το 10λεπτο να προηγούνται με δύο τέρματα. Ο Mεδέιρος στο 7' έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο αμαρκάριστος Τορμένα μέσα από την περιοχή με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Τσιντώτα για το 1-0. Στα... καπάκια, ο Γκαλένο έκανε απίθανη προσπάθεια και εξέθεσε τον Μπακάκη, έκανε την παράλληλη με την εστία σέντρα που πέρασε κάτω από τα πόδια του Τσιντώτα, με τον Εσγκάιο να σκοράρει σε κενή εστία! Η Μπράγκα είχε κάνει μαγικό ξεκίνημα, χτυπώντας στις δύο φάσεις που έφτιαξε, ενώ η ΑΕΚ είχε χάσει τα αυγά και τα... πασχάλια!

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, ούτε να δημιουργήσουν. Την πρώτη φορά που συνέβη αυτό, ο Ολιβέιρα κατάφερε να αστοχήσει από το μισό μέτρο και σε κενή εστία μετά το γύρισμα του Αλμπάνη στο 19'. Η ΑΕΚ είχε χάσει την ευκαιρία να απαντήσει άμεσα, ενώ τρία λεπτά μετά ο Ματέους απογειώθηκε για να... βγάλει την κεφαλιά του Λιβάγια. Η Μπράγκα έδινε χώρο και χτυπούσε στην κόντρα, ο Γκαλένο κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα γινόταν επικίνδυνος, όπως και οι Παουλίνιο, Μεδέιρος και Αντρέ Κάστρο. Στο 31ο λεπτό η ΑΕΚ βρήκε το γκολ σε μια ανύποπτη φάση, με τον Ολιβέιρα να επωφελείται από την κάκιστη πάσα του Εσγκάιο, να κλέβει και να περνάει τον Ματέους, σκοράροντας σε κενή εστία για το 2-1.

Αυτό το γκολ αντί να δώσει φόρα στην ΑΕΚ, έδωσε στην Μπράγκα. Χτυπούσε με την ταχύτατη και τρομερά ποιοτική μεσοεπιθετική της γραμμή, αλλά τα χαλούσαν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Όχι, όμως, και στο 45ο λεπτό με τον καλύτερο παίκτη του γηπέδου, αλλά και τους πρώτου μεταξύ τους αγώνα, τον Γκαλένο που έκανε... πλάκα για ακόμη μια φορά στον Μπακάκη, γύρισε στο πέναλτι όπου ο Όρτα έπιασε κάτι μεταξύ πλασέ και τσαφ, με τον Τσιντώτα να βάζει λάθος τα χέρια του και να μην καταφέρνει να απομακρύνει για το 3-1!

Η ΑΕΚ είχε να ανέβει ένα... βουνό! Έπρεπε να αλλάξει την εικόνα της, να πιέσει περισσότερο και να κρατήσει μπάλα. Ο Καρέρα έβγαλε σωστά τον Μπακάκη που είχε ταλαιπωρηθεί από τον Γκαλένο και έβαλε τον Βασιλαντωνόπουλο, με τον Κάρμο να παίρνει τη θέση του Βιάνα που είχε... κιτρινιστεί για την Μπράγκα. Η Ένωση προσπάθησε να ελέγξει το ματς με τους Πορτογάλους να δίνουν χώρο, αλλά δεν μπορούσε και πάλι να απειλήσει παρά μόνο με σουτ εκτός περιοχής (σσ. στο 51' ο Ολιβέιρα). Ο Καρέρα έβαλε και Τάνκοβιτς, Ανσαριφάρντ βγάζοντας τους Αλμπάνη, Ολιβέιρα αλλά ήταν αργά.

Ο Χνιντ λίγο έλειψε στο 71ο λεπτό να σκοράρει και να βάλει την ΑΕΚ στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, όμως ο Ματέους ήταν ξανά εκεί και ο Τσιντώτας έβγαλε το εξ επαφής πλασέ του Ρικάρντο Όρτα μετά το γύρισμα του εξαιρετικού Εσγκάιο! Δύο λεπτά μετά δε, στο 83ο λεπτό, ο Γκαλένο πέτυχε ένα πανέμορφο τέρμα που άξιζε βάσει απόδοσης, σκοράροντας με τρομερό βολέ από τα 25 μέτρα για το 4-1! Η ΑΕΚ ζούσε έναν εφιάλτη, με τον Βασιλαντωνόπουλο να σκοράρει με βολέ που κόντραρε σε αντίπαλό του στο 89ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Ινσούα, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Μπακάκης (46' Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (74' Γκαρσία), Αλμπάνης (60' Τάνκοβιτς), Λιβάια, Ολιβέιρα (60' Ανσαριφάρντ)

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Σεκέιρα, Τόρμενα, Μπρούνο Βιάνα (46' Κάρμο), Εσγκάιο, Κάστρο (78' Νοβάις), Αλ Μουσράτι (57' Φρανσέρτζιο), Μεντέιρος (57' Αντρέ Όρτα), Ρικάρντο Όρτα, Γκαλένο, Παουλίνιο (70' Γκιλιέρμε)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x