Copa America

Αφεντικό και τυχερή η Βραζιλία (video)

Σε ένα ισορροπημένο από ευκαιρίες παιχνίδι, η Βραζιλία στάθηκε περισσότερο τυχερή έναντι της Αργεντινής (2-0) και προκρίθηκε για 20η φορά στον τελικό του Κόπα Αμέρικα.

Στον τελικό του Κόπα Αμέρικα για 20η φορά στην ιστορία της προκρίθηκε η Βραζιλία, η οποία επικράτησε με σκορ 2-0 της Αργεντινής στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Η «Σελεσάο» κατάφερε να σβήσει την… κατάρα του «Μινεϊράο», αφού στο συγκεκριμένο γήπεδο είχε διασυρθεί με 1-7 από την Γερμανία στο Μουντιάλ του 2014, και σήμερα η τύχη ήταν με το μέρος της.

Οι Αργεντινοί είχαν δύο δοκάρια στο ματς, με τους Βραζιλιάνους να είναι εύστοχοι και να παίρνουν το αποτέλεσμα που τόσο επιθυμούσαν.

Η πρώτη φάση άνηκε στους φιλοξενούμενους στο 12', με τον Παρέδες να επιχειρεί ένα δυνατό σουτ και να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι.

Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ντάνι Άλβες, και όχι ο Λιονέλ Μέσι, με τον πρώην αστέρα της Παρί να δείχνει κεφάτος και με μία «no look» πάσα, έδωσε στον Φιρμίνο που έκανε το 1-0 στο 19’.

Δώδεκα λεπτά αργότερα (στο 30’) ο Αγκουέρο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, έπειτα από φάουλ που είχε εκτελέσει ο Λιονέλ Μέσι.

Στην επανάληψη, δεν άλλαξε η κατάσταση και στο 66’ ο αστέρα της Μπαρτσελόνα έκανε ένα εξαιρετικό φάουλ, αλλά ο Άλισον ήταν εκεί και δεν επέτρεψε να έρθει στα ίσα το ματς.

Και επειδή η μπάλα είναι… πονηρή, σε μία από τις επόμενες φάσεις (στο 71’ συγκεκριμένα, ο Ζεσούς πήρε ρόλο «σερβιτόρου» και έδωσε την ασίστ στον Φιρμίνο για να κάνει το 2-0.

Πλέον η Βραζιλία ετοιμάζεται να διεκδικήσει το 9ο Κόπα Αμέρικα της ιστορίας, στον τελικό με την Χιλή ή το Περού και ετοιμάζεται να το «σηκώσει» μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

Οι συνθέσεις

Βραζιλία (Τιτέ): Αλισον, Μαρκίνιος (61’ Μιράντα), Τιάγκο Σίλβα, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Καζεμίρο, Αρτούρ, Κουτίνιο, Εβέρτον (46’ Γουίλιαν), Φιρμίνο, Γκαμπιέλ Ζέσους (80’ Αλαν)

Αργετινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι, Πετσέλα, Οταμέντι, Φόιτ, Ταλιαφίκο (86’ Ντιμπάλα), Παρέδες, Ντε Πάουλ (67’ Λο Σέλσο), Ακούνια (59’ Ντι Μαρία), Μέσι, Λαουτάρο Μαρτίνες, Αγουέρο.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x