Γενικά

Οι φετινές μάχες των σκόρερ σε Αγγλία και Ισπανία είναι οι πιο απροσδόκητες που θα μπορούσαμε να δούμε!

Το κυνήγι της κορυφής στον πίνακα των σκόρερ σε Premier League και La Liga είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που θα περιμέναμε.

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν μπει στην τελική ευθεία, με τα ανοιχτά μέτωπα, από αυτό του τίτλου μέχρι εκείνο της παραμονής, να είναι μπόλικα.

Την ίδια ώρα, βλέπουμε και τις τελευταίες προσπάθειες των εκάστοτε γκολτζήδων για την κατάκτηση της κορυφής του πίνακα των σκόρερ.

Και αν οι Εμπαπέ, Κέιν και Μαρτίνες έχουν καθαρίσει τη δουλειά σε Ligue 1, Bundesliga και Serie Α αντίστοιχα, σε Premier League και La Liga τα πράγματα είναι αρκετά πιο μπλεγμένα αλλά και περίεργα, με ονόματα που δεν περίμενε κανείς να ξεχωρίσουν, να σκοράρουν αδιάκοπα!

Στην Αγγλία, θα προσδοκούσε κανείς και φέτος... γλέντι του Χάαλαντ, ωστόσο ο Νορβηγός φορ έχει σημειώσει μόλις τρία γκολ από τον Μάρτιο και μετά, με αποτέλεσμα να μοιράζεται την κορυφή με τον... Πάλμερ, με αμφότερους να έχουν από 20 τέρματα!

Ναι, ο λόγος για τον πιτσιρικά που άφησε πέρυσι τη Μάντσεστερ Σίτι του τρεμπλ για να πάει στην παρακμάζουσα Τσέλσι, της οποίας έχει αναδειχθεί ηγέτης!

Ο Χάαλαντ όμως δεν κοντράρεται μονάχα από τον πρώην συμπαίκτη του, καθώς στο -1 βρίσκεται ο Γουότκινς της Άστον Βίλα, που με τη σειρά του έχει ένα γκολ περισσότερο από τον Σολάνκε της Μπόρνμουθ.

Πρέπει να πέσουμε στα 17 τεμάχια για να βρούμε τον Σαλάχ της Λίβερπουλ, μαζί με τον Ίσακ της Νιούκαστλ!



Όσο για την Ισπανία, εκεί πρώτος σκόρερ είναι ο Ντόβμπικ της απίθανης Τζιρόνα, που έχει σκοράρει 18 φορές.

Πίσω του με 17 γκολ βρίσκεται μεν ένας παίκτης της προσεχώς πρωταθλήτριας Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο δεν είναι σέντερ φορ ή έστω εξτρέμ. Ο Μπέλιγχαμ άλλαξε τη μοίρα της «βασίλισσας» και, μέσα σε όλα, πάει να βγει και πρώτος σκόρερ...

Πίσω από τους δύο προαναφερθέντες, βρίσκουμε ποδοσφαιριστή της Οσασούνα (!) και συγκεκριμένα τον Μπούντιμιρ, με 16, ενώ 15 έχουν οι Σόρλοθ και Μπόρχα Μαγιοράλ των Βιγιαρεάλ και Χετάφε αντίστοιχα.

Μόλις 14 έχει ο Μοράτα της Ατλέτικο Μαδρίτης, μαζί με τον Γκουρουθέτα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ ο περσινός αρχισκόρερ, Λεβαντόφσκι, έχει για την ώρα 13, όσα και οι Βινίσιους και Γκριεζμάν...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x