Oλλανδία

Ισοπέδωσε τον Άγιαξ ο Τιλ και χάρισε το Σούπερ Καπ στην Αϊντχόφεν

Το Σούπερ Καπ Ολλανδίας κατέκτησε η Αϊντχόφεν, που με φοβερό Γκους Τιλ επικράτησε με 5-3 του Άγιαξ.

Με τον Γκούς Τιλ να πετυχαίνει χατ τρικ, η Αϊντχόφεν επικράτησε με 5-3 του Άγιαξ στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» και με αυτόν τον τρόπο κατέκτησε το Σούπερ Καπ της Ολλανδίας.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα κύλησαν χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση. Ωστόσο, στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Άγιαξ ήταν αυτός που κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, μετά από σουτ που εξαπέλυσε ο Στίβεν Μπέργβαϊν και η μπάλα κατέληξε στην δεξιά γωνία της εστίας του Μπενίτες.

Στο 32’ η Αϊντχόφεν κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1, με τον Γκους Τιλ να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο της αντίπαλης περιοχής και με ένα σουτ ακριβείας, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο ίδιος έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 43’, ωστόσο ο γκολκίπερ του Άγιαξ κατάφερε να μπλοκάρει.

Το δεύτερο γκολ για τον Τιλ ήρθε τελικά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λέπτου, όπου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Σαν επανάληψη του πρώτου ημιχρόνου, ο Άγιαξ κατάφερε να φτάσει μετά από 14 λεπτά παιχνιδιού στην ισοφάριση, με τον Άντονι να βγαίνει τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της Αϊντχόφεν, να τον προσπερνάει και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της κενής εστίας.

Η αρχική απάντηση από τους Κυπελλούχους Ολλανδίας ήρθε στο 66’, με τον Γκακπο να εκμεταλλεύεται ένα λάθος της άμυνας και να γράφει το 3-2, ενώ ο στο 69’ Ο Γκους Τιλ πέτυχε το χατ τρικ και έκανε το 4-2 για την Αϊντχόφεν.

Οι πρωταθλητές Ολλανδίας κατάφεραν να μειώσουν ξανά σε 4-3 στο 72’, με σκόρερ τον Μοχάμεντ Κουντούς όπου με πολύ ωραίο κοντρόλ, έφερε την μπάλα στο σημείο που ήθελε και στην συνέχεια έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας.

Από εκεί και πέρα ο Άγιαξ έκανε αρκετές προσπάθειες για να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Μπάσει στο 78’ έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες, ενώ ο Τσάβι Σίμος ήρθε να δώσει το τελειωτικό χτύπημα και να κάνει το 5-3 για την Αϊντχόφεν στο 90+2'.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x