Oλλανδία

Απίστευτο: Ο Χράφενμπερχ έφτασε τις 100 συμμετοχές με τον Άγιαξ στα 19 του!

Ο Ράιαν Χράφενμπερχ έφτασε σε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών με τον Άγιαξ πριν καν κλείσει τα 20.

Είναι γνωστό πως ο Άγιαξ περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στο κορυφαίο επίπεδο κάνει… τόπο στα νιάτα, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο Ράιαν Χράφενμπερχ αγωνιζόμενος στη χθεσινή νίκη με 2-1 επί της Σπάρτα Ρότερνταμ έφτασε τις 100 επίσημες συμμετοχές με τον «Αίαντα» πριν κλείσει τα 20, κάτι που θα συμβεί στις 16 Μαΐου.

Ο Ολλανδός μέσος, που είναι ήδη διεθνής, έγινε μέλος της φημισμένης ακαδημίας του Άγιαξ το 2010 και όπως εκατοντάδες παιδιά άρχισε να «αναρριχάται» από τις «μικρές» ομάδες προς την ανδρική.

Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα έκανε στις 23 Σεπτεμβρίου του 2018 στην ήττα με 3-0 από την Αϊντχόφεν και έγινε ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται με τον Άγιαξ, σε ηλικία 16 ετών και 130 ημερών (ξεπέρασε τον Κλάρενς Ζέεντορφ που είχε κάνει ντεμπούτο σε ηλικία 16 ετών και 242 ημερών). Την τελευταία διετία έχει πλέον καθιερωθεί μετρώντας πέρσι 47 εμφανίσεις και φέτος ήδη 38.

Ο Χράφενμπερχ είναι ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία του Άγιαξ που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών σε ηλικία 19 ετών και 328 ημερών. Το ρεκόρ ανήκει στον Ματάις Ντε Λιχτ, πλέον παίκτη της Γιουβέντους, που έπιασε τις 100 εμφανίσεις σε ηλικία 19 ετών και 199 ημερών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x