Stoiximan Super League

Μάκος: «Αξίζει η ευκαιρία αυτή στον Βιγιαφάνιες»

Ικανός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού ο Λούκας Βιγιαφάνιες όπως τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6...

Την πεποίθηση ότι ο Λούκας Βιγιαφάνιες θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Παναθηναϊκού εξέφρασε ο Γρηγόρης Μάκος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Του αξίζει η ευκαιρία που παίρνει και πηγαίνει σε μια μεγάλη ομάδα», τόνισε και συνέχισε: «Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και θα βοηθήσει σίγουρα τον Παναθηναϊκό».

Σχετικά με την αγωνιστική άνοδο του Παναιτωλικού υποστήριξε ότι μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει ο Γιάννης Ματζουράκης.

Αναλυτικά, ο Γρηγόρης Μάκος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6, για:

-την αγωνιστική άνοδο της ομάδας και τους τομείς στους οποίους βελτιώθηκε: «Είμαι της άποψης ότι όταν δεν παίζεις ως ομάδα, δεν γίνεται να έρθουν αποτελέσματα. Αυτό ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα, χωρίς να λέω ότι φταίει ο προηγούμενος προπονητής, αφού είμαστε οι ίδιοι παίκτες. Αυτό που έκανε ο νέος προπονητής (σ.σ. Γιάννης Μαντζουράκης) ήταν να μας επισημάνει ότι πρέπει να παίξουμε ως ομάδα. Είναι σημαντικό ο προπονητής να παίρνει το μέγιστο από τους παίκτες του. Αυτό έχει κάνει ο προπονητής μας. Είχαμε την χειρότερη άμυνα και αυτό έπρεπε να βελτιωθεί. Δεν έπρεπε να δεχόμαστε τόσο εύκολα γκολ και το καταφέραμε σε σημαντικό βαθμό. Είχαμε κάνει καλά παιχνίδια, αλλά λόγω των αμυντικών αδυναμιών μας, δεν μπορέσαμε να πάρουμε κάτι, ειδικά σε αυτά με τις μεγάλες ομάδες. Η εικόνα είναι διαφορετική από το ξεκίνημα της σεζόν, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα ‘χτίστηκε’ από την αρχή και χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για να ‘δέσει’».

-τη νίκη επί της Καλλονής: «Η αλήθεια είναι ότι έπρεπε να είχαμε ‘καθαρίσει’ νωρίτερα το παιχνίδι, γιατί συνήθως όταν μια ομάδα δεν το κάνει, στο τέλος το πληρώνει. Ευτυχώς για εμάς δεν συνέβη κάτι τέτοιο, παρότι στο τέλος δεχθήκαμε πίεση. Με τη νίκη επί της Καλλονής, σε συνδυασμό με την ήττα του Πανθρακικού από τον Πανιώνιο, φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει λίγο η κατάσταση στη βαθμολογία, αλλά ποτέ μη λες ποτέ. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, αλλά είναι σημαντικό να ηρεμήσουμε, αφού ξεφύγαμε από τις τελευταίες θέσεις, ώστε να αποδώσουμε ακόμη καλύτερα. Θεωρώ ότι έχουμε καλούς παίκτες. Οι μεταγραφές που έγιναν, πιστεύω ότι θα βοηθήσουν να πάμε ακόμη καλύτερα».

-τον Γιάννη Μαντζουράκη: «Όταν ήρθε, ήμασταν απείθαρχοι και έπρεπε να μας κάνει ομάδα. Όμως, αυτό που μου έχει κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση είναι ο τρόπος που προσεγγίζει και διαβάζει το κάθε παιχνίδι. Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο η τεράστια εμπειρία του, καθώς έχει περάσει από πολλές ομάδες».

-το επερχόμενο παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Αυτό που μας λέει συνέχεια ο κ. Μαντζουράκης είναι ότι μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και δουλεύουμε για το αποτέλεσμα. Δεν το κυνηγάμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σε περίπτωση νίκης μπορούμε να σκεφτόμαστε την είσοδο στα play-offs, αλλά δεν πρέπει να παραμυθιαστούμε και να αφήσουμε τον αρχικό στόχο, που ήταν η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής. Δεν νομίζω, όμως, ότι θα αφήσει ο προπονητής να πάρουν τα μυαλά μας αέρα και να λέμε ότι πάμε για πεντάδα και άλλα τέτοια. Για μένα το πιο σημαντικό είναι να μπαίνουμε σε κάθε παιχνίδι και να το χαιρόμαστε. Αν έρχονται και τα αποτελέσματα, σίγουρα θα είναι ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Από εκεί και πέρα, πάμε να παίξουμε εκτός έδρας με μια πολύ καλή ομάδα, η οποία βρίσκεται στα καλύτερά της. Είναι άξια συγχαρητηρίων η ομάδα για αυτά που έχει πετύχει φέτος, γιατί παρότι δεν είχε δικαίωμα μεταγραφών, έχει φτιάξει ένα πολύ δυνατό σύνολο με τη βοήθεια της διοίκησης, αλλά και του Μαρίνου Ουζουνίδη. Αυτό που έλεγα πάντα για τον Πανιώνιο είναι ότι πρόκειται για την καλύτερη ομάδα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές».

-το μέλλον του: «Έχω ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, αλλά αυτό που θέλω είναι να έχω την υγεία μου και να αγωνίζομαι. Όταν τελειώσει η σεζόν, βλέπουμε. Έχω σταματήσει να σκέφτομαι μακροπρόθεσμα και σε άλλους τομείς της ζωής μου, πλέον σκέφτομαι μόνο την επόμενη μέρα. Μακάρι να έρθει και κάτι καλύτερο, αλλά είμαι ευχαριστημένος στον Παναιτωλικό.

-τον Λούκας Βιγιαφάνιες, που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό: «Η ομάδα έχει καλούς παίκτες αρκεί ο καθένας να βγάζει τα στοιχεία του στο παιχνίδι. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να καλύψουμε το κενό, που δημιουργείται, αφού έγιναν και μεταγραφές. Σίγουρα, ο Λούκας Βιγιαφάνιες θα λείψε από την ομάδα, με την έννοια ότι είναι ένα εξαιρετικό παιδί και έχει δίψα να διακριθεί. Του αξίζει η ευκαιρία που παίρνει και πηγαίνει σε μια μεγάλη ομάδα. Είναι ένας παίκτης που λέμε «μαμούνι», λόγω της σωματοδομής του. Έχει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, είναι γρήγορος και καλή κάθετη κίνηση με τη μπάλα. Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης και θα βοηθήσει σίγουρα τον Παναθηναϊκό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x