Γενικά

Σοκ στο 93' για την Ακτή Ελεφαντοστού, διέσυρε με τεσσάρα την Μαυριτανία η Τυνησία

Μέσα από τα χέρια της έχασε τη νίκη κόντρα στη Σιέρα Λεόνε η Ακτή Ελεφαντοστού, ισοφαρίστηκε στο 93' μετά από τραγικό λάθος του τερματοφύλακά της. Επιβλητική η Τυνησία, διέσυρε με 4-0 τη Μαυριτανία.

Ένα απίστευτο λάθος του τερματοφύλακά της στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τη Σιέρα Λεόνε στοίχισε στην Ακτή Ελεφαντοστού, η οποία κρατούσε στα χέρια της το τρίποντο και την πρόκριση στη «φάση των 16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, αλλά το τελικό 2-2 την αναγκάζει να περιμένει μέχρι την τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Ανώτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης η Ακτή, μπήκε δυνατά στον αγώνα και έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί στο 12' με τον Κεσιέ να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι. Αυτό που δεν κατάφερε ο μέσος της Μίλαν, το κατάφερε ο Αλέ με την συμπλήρωση 25 λεπτών αγώνα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μετά από μια υπέροχη ασίστ του Ζαχά. Η Σιέρα Λεόνε κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 55' με μια «βολίδα» του Καμαρά, ωστόσο η Ακτή βρήκε τον τρόπο να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με όμορφο πλασέ του Πεπέ στο 65'. Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς θα ολοκληρωθεί με το 2-1 υπέρ της Ακτής, ήρθε ένα απίστευτο λάθος του γκολκίπερ της, Μπαντρά Σανκαρέ, για να χαρίσει στη Σιέρα Λεόνε τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού ο Μουσά Καμαρά εκμεταλλεύτηκε την περίσταση «γράφοντας» το τελικό 2-2.



Δράση είχαμε και στον 6ο όμιλο, με την Τυνησία να παρουσιάζεται αποφασισμένη μετά την απρόσμενη ήττα της πρεμιέρας της στη διοργάνωση κόντρα στο Μάλι και να διαλύει με το εμφατικό 4-0 την Μαυριτανία. Προηγήθηκε με 2-0 πριν καν συμπληρωθούν 10 λεπτά αγώνα με γκολ των Μαθλουθί (4') και Καζρί (9'), ολοκληρώνοντας τη... δουλειά με τρία ακόμα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά ο Καζρί σκόραρε ξανά μετά από φανταστική ομαδική προσπάθεια στο 62' και στην αμέσως επόμενη φάση (66') ο Γιαζίρι διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Ο Εμσακνί αστόχησε σε πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων για την Τυνησία, η οποία πλέον βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από Γκάμπια και Μάλι. Βασικός αγωνίστηκε για την Μαυριτανία ο Αμπουμπακάρ Καμαρά του Άρη, αλλά αντικαταστάθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x