Ισπανία

Σόκαρε τη Βιγιαρεάλ και ελπίζει η Αλαβές

Σπουδαία νίκη εντός έδρας πέτυχε η Αλαβές με 2-1 επί της Βιγιαρεάλ, για την 34η αγωνιστική στη La Liga και πλέον ελπίζει στην παραμονή.

Η Αλαβές υποδέχτηκε την Βιγιαρεάλ στο «Εστάδιο ντε Μεντιθορόθα» για την 34η αγωνιστική της La Liga, με του γηπεδούχους να παίρνουν μια σπουδαία νίκη με 2-1 που τους δίνει ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι κινδυνεύουν να χάσουν την ευρωπαϊκή έξοδο.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, ψάχνοντας να βάλουν γρήγορα ένα γκολ. Η Αλαβές ήταν αυτή που βρήκε τον τρόπο να απειλήσει, με τον Λουίς Ρόχα να τσιμπά την μπάλα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Σέρχιο Ασένχο αντέδρασε γρήγορα και έδιωξε σε κόρνερ.

Μετά από την εκτέλεση του κόρνερ ο Χοσελού, έδωσε πάσα με το κεφάλι στον Βίκτορ Λαγουάρδια και αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για να κάνει το 1-0 για την ομάδα του στο 5ο λεπτό. Στην συνέχεια, η Αλαβές κατάφερε να πιέσει την Βιγιαρεάλ, ενώ η ίδια φάνηκε να μην σταματάει στο επιθετικό κομμάτι.

Στο 31’ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, με τον Γκονζάλο Εσκαλάντε, να δίνει μια εντυπωσιακή πάσα στον Ρούμπεν Ντουάρτε και αυτός να διαμορφώνει το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βιγιαρεάλ ήταν αυτή που προσπάθησε από το πρώτο λεπτό να κυριαρχήσει μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο 47’ κατάφερε να μειώσει σε 2-1.

Ο Σάμιουελ Τσουκουέζε, ήταν αυτός που κατάφερε να πετύχει το μοναδικό γκολ για το «κίτρινο υποβρύχιο», όταν έκανε μια όμορφη ατομική ενέργεια και στην συνέχεια ένα έξοχο σουτ, χωρίς να αφήσει περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Αλαβές.

Ενώ το σκορ παρέμενε στο 2-1 οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να πετύχουν κι άλλο γκολ, με τους γηπεδούχους από την μια να θέλουν να κλειδώσουν την νίκη που τους έδινε βαθμολογική ανάσα για την παραμονή, ενώ η Βιγιαρεάλ να παραμείνει στην επτάδα που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αναλυτικά, η 34η αγωνιστική:


Παρασκευή 29/4
Σεβίλλη-Κάντιθ 1-1
(7' Ενεσίρι-66' Λούκας Πέρεθ)

Σάββατο 30/4
Αλαβές-Βιγιαρεάλ 2-1
(5' Λαγουάρδια, 31' Εσκαλάντε- 47' Τσουκουέζε)
Ρεάλ Μαδρίτης-Εσπανιόλ 17:15
Βαλένθια-Λεβάντε 19:30
Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης 22:00

Κυριακή 1/5
Ελτσε-Οσασούνα 15:00
Γρανάδα-Θέλτα 17:15
Ράγιο Βαγεκάνο-Σοσιεδάδ 19:30
Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα 22:00

Δευτέρα 2/5
Χετάφε-Μπέτις 22:00

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x