Ισπανία

Άλβες: «Όχι πέναλτι με την Μπαρτσελόνα»

Ο Ντιέγκο Άλβες της Βαλένθια μίλησε για… τη σχέση του με τα πέναλτι.

Ο Ντιέγκο Άλβες είναι ο «εφιάλτης» κάθε εκτελεστή πέναλτι. Ο τερματοφύλακας της Βαλένθια έχει ένα εκπληκτικό ρεκόρ στο ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας σταματήσει τα 19 από τα 37 πέναλτι που έχει αντιμετωπίσει.

Παρότι, όμως, δεν έχει πρόβλημα στο να τα αποκρούει, προτιμά… να μην χρειάζονται οι επεμβάσεις του από τα 11 βήματα, ειδικά σε παιχνίδια όπως το επερχόμενο με την Μπαρτσελόνα.

«Η φήμη μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που εκτελούν οι παίκτες τα πέναλτι, αλλά κάθε πέναλτι που αποκρούεται, έχει περισσότερη ευθύνη. Ελπίζω ότι δεν θα γίνουν πέναλτι στο παιχνίδι το επόμενο σαββατοκύριακο με την Μπαρτσελόνα!», είπε ο 31χρονος γκολκίπερ στη "Marca".

Αποκάλυψε παράλληλα ότι δεν νιώθει ιδιαίτερα άνετα σε τέτοιες καταστάσεις, παρά την έφεση που έχει στις αποκρούσεις πέναλτι: em>«Από όταν ήμουν παιδί το έβρισκα αρκετά εύκολο να τα σταματάω. Έχω την τεχνική μου, αλλά ακόμα δεν μου αρέσει η κατάσταση, μου προκαλεί μεγάλη νευρικότητα».

Επιμέλεια: Αποστόλης Πούλιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x