Ελλάδα

Άλλα αντί άλλων από Αυγενάκη: «Συνεργαζόμαστε άριστα με FIFA και UEFA»!

Η συζήτηση στη Βουλή για το αθλητικό νομοσχέδιο, συνεχίζεται ως το βράδυ και η κουβέντα πήγε στην απειλή για Grexit από FIFA/UEFA, στην αναδιάρθρωση και στις… παράγκες!

Ή είναι στον κόσμο του, ή δεν ιδρώνει το αυτί του και θέλει να τινάξει το ποδόσφαιρο στον αέρα. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει για τον Λευτέρη Αυγενάκη…

Κατά τη συζήτηση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, ο υφυπουργός Αθλητισμού κλήθηκε να σχολιάσει την επιστολή των FIFA/UEFA στην ΕΠΟ, με την οποία οι διεθνείς συνομοσπονδίες απείλησαν ευθέως με κυρώσεις το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν οι εκλογές της ελληνικής ομοσπονδίας δεν γίνουν στις 9 Οκτωβρίου και η κυβέρνηση επιμένει να επιβάλει αρχαιρεσίες για Νοέμβρη ή Δεκέμβρη.

Και αντί να απαντήσει επί της ουσίας, έκανε σαν να μην υπάρχει η απειλή και μίλησε γενικά και αόριστα για μια δήθεν… άριστη συνεργασία με FIFA/UEFA και για… σεβασμό στα καταστατικά των ομοσπονδιών!

Αναλυτικά όσα είπε από το βήμα της Βουλής σχετικά με το θέμα:

«Συνεργαζόμαστε άριστα και ό,τι λέμε το εννοούμε. Καταθέτω την επιστολή του διευθυντή του γραφείου μου στη FIFA και την UEFA σχετικά με τη διάταξη.

Αποφασίσαμε σε συνεργασία με την UEFA να αναβάλουμε την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, που ήταν την ίδια ημέρα με τις εκλογές της ΕΠΟ (σ.σ. οι εκλογές είναι μια εβδομάδα μετά στην πραγματικότητα), επειδή υπήρχε έξαρση του κορωνοϊού και την ίδια στιγμή πήραμε απόφαση, να δώσουμε περιθώριο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για να γίνουν οι εκλογές και στις 49 ομοσπονδίες, μέσα σε 3,5 μήνες δηλαδή, για να μην υπάρξει συγχρωτισμός, να μην υπάρξει το λεγόμενο μπούκωμα.

Δεν υπάρχει καμία ειδική μεταχείριση, κανένα ειδικό καθεστώς, έχουμε 49 ομοσπονδίες, τις αντιμετωπίζουμε ενιαία, σεβόμενοι τους κανόνες και τα καταστατικά των διεθνών ομοσπονδιών που ανήκουν.

Είμαστε σε διαρκή συνεργασία με τη FIFA και την UEFA. Τηρούμε με απόλυτη ευλάβεια αυτά που έχουν υπογραφεί από τον Πρωθυπουργό. Περιμένουμε την ολιστική μελέτη στο τέλος του μήνα και τότε πιθανόν να προκύψουν και θέματα τα οποία θα χρειαστεί να ενσωματώσουμε στο νομικό μας οπλοστάσιο.

Είμαστε πολύ προσεκτικοί, συνεπείς, σε απόλυτη συνεργασία με FIFA, UEFA και ΔΟΕ και όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες των αθλημάτων. Μας ενδιαφέρει η Ελλάδα να πάει μπροστά και όχι να μένει στάσιμη, εγκλωβισμένη και να κρυβόμαστε πίσω από τα διάφορα τερτίπια που επικαλούνται διάφοροι».

Περί αναδιάρθρωσης σε Super League 2 – Football League

Ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε και στο ΜεΡΑ25 που κατέθεσε τροπολογία για ενοποίηση της Super League 2 με την Football League:

«Την πατήσατε, κύριοι του ΜεΡΑ25. Σπεύσατε να καταθέσετε μια τροπολογία, να δημιουργήσετε εντυπώσεις, να εξυπηρετήσετε λαϊκίστικα ένα μέρος παραγόντων του ποδοσφαίρου που σας προσέγγισαν.

Γνωρίζετε ότι χθες είχε συνεδρίαση η Ένωση της Super League 2-Football League και ανακοίνωσαν ότι εγκρίθηκε η προκήρυξη για τη νέα περίοδο; Λέγαμε ότι είμαστε θετικοί και μάλιστα λέγαμε ότι δεν είμαστε κατσαπλιάδες, δεν θα λειτουργήσουμε ερήμην της Ένωσης. Το τηρήσαμε.

Αύριο το πρωί θα γίνει συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ένωσης για να συζητήσουμε θέματα μετά την απόφαση που πήραν χθες. Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα, λειτουργούμε θεσμικά».

«Θέλετε να φτιάξετε καινούργια παράγκα κύριε Αυγενάκη»;

Σκληρή έκφραση χρησιμοποίησε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θάνος Μωραΐτης, που είπε πως οι διατάξεις για τα ηλικιακά όρια των παραγόντων (τα μείωσε εκ νέου από τα 71 έτη στα 70) «φωτογραφίζουν» συγκεκριμένο παράγοντα και ρώτησε τον υφυπουργό Αθλητισμού:

«Μήπως θέλετε να φτιάξετε καινούργια παράγκα κύριε Αυγενάκη»;

Ο υφυπουργός απάντησε: «Δεν έχω σπουδάσει φωτογράφος, τοπογράφος έχω σπουδάσει. Βαρεθήκαμε να ακούμε για φωτογραφίες. Ολόκληρο άλμπουμ με φωτογραφίες έχετε φτιάξει σήμερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x